1. Meeskonnatöö puhul jaga ülesandeid vastavalt oskustele. Kui miski tundub meile endile raske, siis sageli me mitte ainult ei väldi seda tegevust, vaid ei soovi seda anda teha ka kellelegi teisele.

Tehes tiimitööd on inimeste oskused aga erinevad. Seetõttu saad ülesanded hõlpsasti anda kellelegi, kes just selle asjaga hakkama saab. Inimestele meeldib, kui neid hinnatakse nende tugevuste järgi. Seetõttu ära pelga ülesandeid meeskonnas laiali jagada.

Kui oled see, kes aitab inimestel tuvastada oma tugevusi, siis selgita välja, kas nende praegune töö nõuab nendelt inimestelt oma tugevate külgede täielikku kasutamist. Sellele mõtlemine annab ka võimaluse jaotada ümber erinevaid rolle. See annab omakorda inimestele võimaluse panna enda võimed täies ulatuses kasutusse ja muudab omakorda kogu meeskonna oluliselt efektiivsemaks.

2. Too meeskonda inimesi juurde, kui teatud oskustest on puudus. Kui sinul või su meeskonnaliikmetel pole teatud oskuseid, mida oleks hädasti vaja, siis tuleks tühimik täita. Näiteks kui oled värskelt uut äri alustanud, on hea, kui tiimiks oleksid mõned varasema kogemusega inimesed. Võib-olla on su meeskonnas mingid küljed väga tugevalt esindatud, kuid teistest jääb vajaka.

Otsi meeskonda mõni professionaal, kes aitab puuduolevast oskusest tingitud tühimiku täita ja kellelt on üht-teist õppida.

3. Pane see päevaplaani. Kui on vaja tegeleda kohaga, mis pole ilmselgelt sulle meeltmööda või su tugevus, siis tasub sellega tegeleda ajal, kui tunned end kõige värskema ja võimekamana. Niisiis kui oled hommikuinimene, tee see asi ära hommikul. Enne, kui hakkad tegelema kõige muuga. Leia endale kõige sobivam aeg päevas selle asja tegemiseks.

Astu ebameeldiva olukorraga silmitsi enne, kui see muutub viimase hetke ülesandeks ja aeg tiksub kuklasse. Kui tegemist on ülesandega, mis tundub sulle või su meeskonnale raske või teete seda asja esimest korda, siis varuge piisavalt aega. Nii saate end kurssi viia kõikide nii-öelda tühimikega, mis vajavad täitmist.

Iga organisatsioon peab mõistma, et toimivaks meeskonnatööks on vaja erinevate oskustega inimesi. Need oskused tuleb aga meeskonnasiseselt välja selgitada ja selle järgi rollid ära jaotada. Kui igaüks teeb seda, mida ta hästi oskab, siis töötab kogu meeskond efektiivsemalt kui enne.

Allikas: Entrepreneur