Kahtleme, et on olemas neid, kes poleks pärast raseerimist mitte kunagi kannatanud ei sissekasvanud karvade ega punetava naha käes. Selle vältimiseks pead lihtsalt olema veidi nutikam.

Ära kasuta raseerimisvahendina ükskõik, mida

Seep, šampoon, palsam, dušigeel – kui sa oled süüdi selles, et haarad raseerimist hõlbustava vahu tekitamiseks esimese ettejuhtuva toote, on see üks peamiseid vigu.

„Kuigi seep või šampoon võib tunduda raseerimisvahule hea alternatiivina, siis tegelikult võivad sellised vahendid soovitud sileda tulemusega hoopis saboteerida ning seebid, mis dušigeelides ja šampoonides sisalduvad võivad hoopis nahka kuivatada,“ ütleb Dr Anita Sturnham, Venus Skincare'i saadik.

„Konkreetsed raseerimisvahud, -geelid ja -kreemid on loodud just nii, et täiustada raseerijate efektiivsust. Neis sisaldub rikkalikult koostisosi, mis on niisutavad ja muudavad naha libedaks, et vähendada nahakahjustusi ja liigset hõõrdumist raseerimise ajal.“

Investeeri korralikku raseerijasse

Loomulikult on paari euro eest 20 žiletti suurepäraselt soodne leid, kuid need säästuterad on tegelikkuses tõelised ärrituse tekitajad.

„Kuigi raseerija võib tunduda kui lihtne hooldusvahend, siis tehnoloogia, mida kasutatakse heade ja kvaliteetsete vahendite loomisel tegelikult, on üsna hämmastav,“ sõnab Dr Anita. „Kõrge kvaliteediga raseerimisvahend tähendab, et terad on hoolikalt disainitud, aitamaks saavutada soovitud sile tulemus ilma ärrituseta.“

„Võin näiteks tuua, et iga raseerija Gilette Venuse sarjast on toodetud kasutades valdkonna juhtivaid teadmisi ja esmaklassilist tehnoloogiat. Eriti siledaks tulemuseks soovitaksin näiteks Venus Platinum Extra Smooth Razor vahendit, millel on viis teemantit meenutavat kaetud tera, mis võimaldavad nahalähedase raseerimise ja täpsuse.“

Ära mitte kunagi raseeri kuiva nahka

Kuiv raseerimine on kõige kahjulikum asi, mida oma nahale teha saad. Ära tee seda.

Asjatundja sõnul tekitab kuivalt raseerimine naha ja tera vahel eriti tugeva ja karmi hõõrdumise, mille tulemuseks on punetus ja ärritus.

Niisuta nahka nii enne kui ka pärast raseerimist

Niisutamine on kõige tähtsam raseerimise samm. Siinkohal ei mõtle me vaid naha kreemitamist. Kui tahad ärritust maksimaalselt ennetada, peaksid esimese asjana naha veega märjaks tegema.

„Ma soovitaksin raseerida vannis või duši all ning nahka vees vähemalt 2-3 minutit leotada, enne kui raseerija järele haarad. Just see on optimaalne aeg, mil sinu nahk pehmeneb ja raseerimiseks valmis on,“ märgib Dr Anita.

„Parimaks raseerimisjärgseks tulemuseks kasuta võimalikult pehmendavat kehakreemi. Ma jumaldan naturaalsete koostisosadega niisutajaid ning üheks suurepäraseks nahka rahustavaks koostisosaks on näiteks aloe vera.“

Ära unusta naha koorimist

Ei, sa ei pea kehakoorijat enne igat raseerimiskorda kasutama, kuid kord nädalas kogu keha koorimine aitab juba ärritust ennetada.

„Koorimine eemaldab vana ja surnud naha ning parandab naha tekstuuri ja tooni. Lisaks vähendab see sissekasvanud karvade teket,“ ütleb Dr Anita.

Loputa nahka külma veega

Pärast seda kui oled nahka soojas vees leotanud ja vahutavate toodetega poputanud, on raseeritud kehapiirkondade poorid avatud ja haavatavad. Kui sul on tundlik nahk, siis võib olla hea mõte loputada pesemise lõpus nahka külma veega, kuna see aitab poorid sulgeda. Lisaks aitab see vähendada ohtu, et erinevad niisutavad koostisosad nahka raseerimisjärgselt ärritavad.

Ära kuivata rätikuga liiga karmilt

See võib küll tobedalt kõlada, kuid kui hõõrud tundlikku raseerimisjärgset nahka kuiva rätikuga pärast pesemist üles-alla, võib ka see nahka ärritada ja punetavat löövet tekitada. Ole eriti ettevaatlik pärast duši all raseerimist ning pigem patsuta nahk rätikuga kuivaks.

Allikas: Glamour UK