Napoli, mi amore!
Juuni on Napoli külastamiseks ideaalne aeg. Päike paitab mõnusalt pikast talvest kahvatut nahka, kuid ilm pole veel lämmatavalt palav ehk ringi uudistamine ja tassikese kuuma cappuccino joomine on igati nauditav tegevus.
Kohalikud teatavasti on suured kohviaustajad. Kohvikuleti ääres jutustamine ja selle kõrvale kohvi rüüpamine on itaallaste meelistegevusi. Igas söögikohas – isegi pisikestes püstijala-pitsakioskites – näeb suuri mitme käpaga espressomasinaid.
Kindlasti tuleks silmas pidada, et kui tellida caffè, mõistavad itaallased selle all espressot, mida katab tihe crema ja millega käib kaasas klaasike vett. Vett tuleks juua enne kohvi, et maitsemeeli puhastada ning tunda paremini espresso täidlust ja maitseküllust. Espresso hind on enamikus kohtades väga taskukohane. Üle euro ei tasu välja käia, kui tegu pole just turistilõksuga.
Öös on asju
Napolis nälga ei jää – see on selge. Paika peetakse pitsa sünnikohaks, ent au sees on ka pastad, mida itaallased söövad vaid kahvliga, lusika abi kasutamata. Piirkonna traditsiooniline tänavatoit on pizza fritta. Kindlasti tasuks proovida ka cuoppa’t ehk torbikusse pistetud frititud kalmaare, mitmesuguseid juuste ja sinke.