Surfata saab igaüks!


Kuigi nakatusin surfipisikuga aastaid tagasi, siis seda õiget surfarit minust ikkagi saanud ei ole. Aga. Mulle meeldib pööraselt suveõhtul pärast tööd randa sõita ja suppamas käia! SUP tähendab aerusurfi ja sellisel surfilaual püsib harrastaja juba esimesest korrast. Eriti tore on see, et aerusurfivarustust (kalipso, laud, aer) saab rentida igas suuremas rannas ja see on päris taskukohane – kord maksab olenevalt kohast paarikümne euro ringis. Soovitan soojalt!

Elis Svistunova, kujundaja

Festivalimeigi nipp


Kui soovid kuumal suvel säravat ja sillerdavat nägu ja keha, ei pea sa end pealaest jalatallani metallipigmendise meigiga katma. Kasuta SPF-faktoriga päikesekaitsespreid peaaegu nagu meigikinnitusspreid. Pihusta üle ka kogu keha, et kaitsta nahka ja saada läikiv kuma, ilma end üleni helestitega katmata. PS! Eriti hästi toimivad aerosooliga spreid.

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Pärnus mullitab!


7.–9. juunini saab veeta Pärnus oivalise nädalavahetuse mullijookide seltsis. Mullfest tõstab au sisse kõik mullijoogid alates mulliveest, siidritest ja vahuveinidest kuni šampanjani välja. Festivali südameks on kahepäevane minimess linna vanimas kohvikus Café Grand. Lisaks laieneb meeleolu üle kogu linna, Pärnu restoranide, kohvikute ja sündmuste kaudu. Täpsem info mullfest.ee.

Gerda Miller, ilutoimetaja

Tänavakunsti­festival Stencibility


18.–23. juunini toimub Tartus tänavakunsti­festival Stencibility. Festival usub vaba ja iseseisva tänavakunsti vajalikkusesse, toetades metsikuid tänavakunstnikke ja nende nägemusi. Vaata ka stencibility.eu.

Karolin Kuusik, ilu- ja moetoimetaja

Kõht tühi? Pole probleemi!


Üks selle kuu moeseeria pildistamise koht oli Helsingis asuv taimetoidu baar-resto Yes Yes Yes. Õnneks läksid meil tööd tehes kõhud tühjaks ning otsustasime kohapeal keha kinnitada. Need, kes seal käinud, ilmselt teavad, mis kiidulaul nüüd järgneb. Need, kes pole seda veel teinud, palun kaaluge tõsiselt päevakest Helsingis koos Yes Yes Yesi baari külastusega. See koht on pühendunud täielikult sellele, et saaksid kõhu parimal võimalikul moel täis. PS! Pane kindlasti laud enne kinni, sest koht on ka soomlaste tõeline lemmik.

Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Hea Võnge


14.–15. juunil saab minna Eesti ainsale rändavale kultuurifestivalile Võnge, mille eripära on looduskeskne toimumispaik, maitsekas artistinimistu ja hubasus. Sel aastal tähistab Võnge viiendat sünnipäeva Lääne-Virumaal maalilises Altja kalurikülas.

Laval astuvad üles näiteks Blow (Prantsus­maa), Douglas Dare (Suurbritannia), Eugénie (Prantsusmaa), Vaiko Eplik & Eliit, Miljardid, Gram-Of-Fun, Kadri Voorand & Andre Maaker, Lexsoul Dancemachine ja Curly Strings. Piletid ja info vonge.ee.

Tiiu Suvi, toimetaja

Kõik see jazzzz


Sõru Jazz on 13.–16. juunini Hiiumaal juba 12. korda toimuv jazzmuusika suvepidu. Üles astuvad parimad kohalikud jazziartistid Maarja, Anna Kaneelina, Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand, Raul Vaigla, Raivo Tafenau jpt ning esinejad Soomest, Rootsist, Lätist, Venemaalt ja USAst. Vaata lisa sorujazz.ee.

Kuula!

Ariadne on tagasi!


2017. aastal Eesti Laulu konkursil kümnete tuhandete südamed võitnud särav Ariadne avaldas uue singli “All In”. “Lugu kannab minu jaoks armastuslaulu kaudu mõtet, et olen nüüdsest muusikas all in,” kommenteeris ta. Ennustame, et sellest saab üks suve pophitte!

Dünaamiline duo


Anett Kulbin andis mai keskel välja debüütalbumi “All Over Again”, milles süübib nüüdisaegsesse soulmuusikasse, sekka mõned popipalad, millest ühes saab kuulda ka Jüri Pootsmanni häält. Liisi Koikson avaldas mais lühialbumi “Bittersweet”, mis on stiililine jätk tema 2017. aasta albumile “Coffee For One”.

Samasuguse muusikalise tunnetuse valguses annavad soulinaised ka kaks ühist kontserti, esinedes 6. juunil Telliskivi loomelinnakus restoranis Kivi Paber Käärid ning 8. juunil erilisel hommikukontserdil City Yoga Studios (Niine 11). Joogastuudio kontserdil pannakse publik pikutama ning neile antakse silmaklapid, et tajuda heli ja muusikat vaid kuulmismeele kaudu. Piletid leiad Ticketerist.

Loe!

Petra Bock “Mindfuck”


Mindfuck on igapäevane teguviis, millega inimesed end vaimselt saboteerivad. See juhtub siis, kui ennast ei usaldata, elatakse vaid teiste jaoks ning püsitakse halvasti mõjuvatel töökohtadel ja suhetes. Mindfuck teeb kõik selleks, et me ei lubaks endale paremat elu ja elaksime allpool võimalusi. See mõjub, nagu oleks meil käsipidur peale jäänud.

Petra Bock kuulub Saksamaa tähelepa­nuväärsemate nõustajate hulka. Raamatus tutvustab ta lähemalt tänapäeva inimese psüühikat ja õpetab mõtlema nii, et ei loobiks endale pidevalt kaikaid kodaratesse. Ta seletab lahti, miks tekivad mõtteblokid, mida need inimese kohta reedavad, kuidas saavutada oma tõeline potentsiaal ja elu kohe parandada.