Kiire jahutus
Jäätisetort kirsside ja šokolaadiga
Kaheksale
200 g kivideta kirsse (sobivad ka külmutatud)
2 sl moosisuhkrut
180 g šokolaadi-vormiküpsiseid
70 g võid
200 g pähkli-šokolaadikreemi (nt Nutella)
2 l vanillijäätist
peotäis pähkleid šokolaadis
kaunistamiseks peotäis värskeid kirsse või mureleid
Kuumuta kirsid koos suhkru ja paari supilusikatäie veega umbes 5 minuti jooksul moosiseks massiks ja jahuta. Jäta paar küpsist hilisemaks ning purusta ülejäänud kas köögikombainis või tambi kilekoti sees tainarulliga pudiks. Sulata või, sega küpsisepuruga ja suru umbes 22 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Lisa pool pähklikreemikogusest põhjale ja sega ülejäänu kergelt pehmeks sulanud jäätisega.
Tõsta jäätisesegu koogipõhjale, vala peale kirsimass ning kaunista kergelt hakitud pähklite ja värskete kirsside või murelitega. Pudista peale järele jäänud küpsised ja lase sügavkülmas vähemalt 4 tundi taheneda. Enne serveerimist lase umbes 10 minutit pehmeneda ja kasuta lõikamiseks kuuma vette kastetud nuga.