* Parim aeg raseerimiseks. Säti protseduur õhtusele ajale, sest hommikul on jalad pärast magamist kergelt turses. Ka pärast kuuma vanni ei libise žiletitera ühtlaselt mõõda nahka.

* Ära kasuta kulunud teraga raseerijat. Oht saada nahavigastusi ja ebaühtlane tulemus.

* Kasuta raseerimisvahtu, geeli või kreemi. Ainult vesi ei tee nahapinda piisavalt libedaks ja tekib ka vigastuste oht.

* Väldi retinooli sisaldavaid tooteid. A-vitamiini derivaat kosmeetikatoodetes ja ravimites võib suurendada naha tundlikkust ja valulikkust.

* Pea päikese ja meigiga piiri. Vähemalt 24 tundi pärast vahatamist, elektrolüüsi või pintsetimenetlust on ärrituse ja põletiku oht. Väldi päevitamist ja jumestusvahendite kasutamist.

* Kasuta järelhooldust. Pärast depileerimist kasuta nahaärritust leevendavaid ja karvakasvu pidurdavaid kreeme või geele.

Põnevad tehnikad

Mida kõike ei ole leiutatud, et karvadest lahti saada! Siin mõned põnevamad meetodid, mida on praktiseeritud aastasadu tagasi ja kasutusel ka siiani.

Abrasiivumite puhul hõõrutakse naha pinda spetsiaalse kareda kindaga, mille imepisikesed kristallid nühivad karvad ära ja naha siledaks.

Nöörmeetodit kasutatakse mõnel maal senini. Spetsiaalseid peeneid nööre erilise tehnikaga keerutades sikutatakse karv välja. Tihti tõmmatakse protseduuri lõpus nahapind üle põleva puuvillatupsuga, et hävitada ka kõige tillukesemad udemed.

Nõuanded ilmusid esmakordselt 2013. aasta juunikuu Annes & Stiilis.