Karl-Christoph Rebane, kollektsioon “Am I a Joke to You“

Tänavu jõudis lavale kolmel erinäolisel etendusel kokku 46 kollektsiooni. Eesti Rahva Muuseumis tegid moesündmuse põnevaks Kõrgem Kunstikool Pallas, Mood-Performance-Tants, Viljandi
kultuuriakadeemia, OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskus Antoniuse Moeetendus. Neist parima selgitas välja rahvusvaheline žürii, kelle hulka kuulusid Alexandra Dimitrievych (Ukrainian Fashion
Week), Amelia Nguyen (Helsinki Fashion Week) ja Hanna Vahlroos (Helsinki Fashion Week), Mari Martin (Tallinn Dolls), Marleen Marnot (Dior), Meisi Volt (Anne & Stiil), Piret Kull (Tartu Kaubamaja) ja Piret Puppart (Eesti Kunstiakadeemia).

Andekatele ja uue moe loojatele jagus ka mitmeid eriauhindu. Koostööpartnerid ja sponsorid jagasid tunnustust ning tähelepanu: võimaluse kasutada oma uue kollektsiooni arendamisel FashLab`i tarkvara pälvis OmaMood moeetenduse disainer Cärol Ott.

Estonian Fashion Festival ja OmaMood moeetendus

Viljandi kultuuriakadeemia valis samuti oma lemmikuks pärimusmoe meistrid, duo Piret Alberti ja Taive Peedosaare loomingu „Less is more – Juuli“.

duo Piret Alberti ja Taive Peedosaare loomingu „Less is more Juuli“

Prii kutse Helsinki Fashion Weekile inspiratsiooni koguma said Kairi Getman (OmaMood) ja Annika Kiidron (Mood-Performance-Tants).

Annika Kiidron (Mood-Performance-Tants)
Kairi Getman (OmaMood)

Koostöös Estonian Fashion Festivali meediapartneri, ajakirjaga Anne&Stiil selgus publiku lemmik, milleks osutus Karin Kreegi kollektsioon „KIPE“.

Karin Kreek, kollektsioon „KIPE“

Estonian Fashion Festival (EFF) sai alguse 2018. aastal. Festivali eesmärgiks on propageerida ja näidata noort Eesti moedisaini ning kokku tuua Ida- ja Põhja-Euroopa moetalentide platvorm. Eff ühendab kolme eriilmelist moeetendust: Kõrgema Kunstikooli Pallas Mood-Performance-Tants, Viljandi
kultuuriakadeemia OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskuse Antoniuse Moeetendus. Lisaks on festivali programmis disainerite õppeprogramm, moekino ja tänavaturg. Tegemist on iga-aastase moesündmusega.