Samas on see kõik – nii see sisemine tunne, et tuleks minna, alati on mindud, kui see välimine peer pressure – ju täielik lõks! Mida rohkem mõtlen, kuidas olen kõige ilusamad Eestis elamise ajad raisanud äraolemisele, seda tobedamaks see kõik muutub. Lugematud jaani- ja juulipäevad kas inimtühjas Kopenhaagenis igavledes, tsikli seljas põrgupalavatel Saksa kiirteedel higistades või Malta ülerahvastatud randadel kiviklibul tuikudes. Kui vette saad, hammustavad sind armutud millimallikad ja, tagasi kuival maal, ründavad nännimüüjad.

Samal ajal õitsevad Eestis õunapuud, sirelid, jasmiinid, pojengid, kõik ikka omal ajal. On hästi valged ööd ja siis juba juuli kuum pimedus, millele järgnevad augusti langevad tähed. Viimasel ajal on meie suved parajalt palavad, et sellest tüdineda ja ka koleda ilma päevi nautida. Saab vahelduseks plätudele panna jalga jälle ilusad kinnised kingad ja sõita, kleit seljas, rattaga linna nii, et ei upugi kohale jõudes higisse.

Suvepuhkus Vahemere ääres, Itaalias näiteks, on muidugi eestlase unelm. Puhkusele! Vahemeri! Mul oli kunagi kallim, kes saatis mulle pidevalt pilte korteritest ja villadest, mida me võiks koos Itaalias puhates üürida, et... Et mida? See on päris naljakas, et ma ei saanud tegelikult kunagi aru, miks on vaja minna sinna nendesse korteritesse või villadesse, et olla.