Kaheksa aastat tagasi, kui Lembe majja korteri ostis, asusid seal kontoriruumid. Suure renoveerimise käigus tuli muuta planeeringut ja teha 90ndate “sisekujundusega” äripinnast kodu näoga elamine. Suur vaev sai ette võetud eelkõige punaste vanalinna katuste vahel asuva rõdu pärast, mis juba esimesel kohtumisel sügava mulje jättis. Praegu on rõdust kujundatud pisike ja hubane linnaaed, kus hea maitsetaimi kasvatada ja hommikupäikest võtta. Potti­desse ja taimekastidesse on kasvama pandud muljetavaldav kooslus – pisikesele pinnale mahuvad ära piparmünt, petersell, kori­ander, rukola, tomatid, maasi­kad ja paljud teisedki taimed. Paar aastat tagasi istutati eksperimendi korras potti ka viinamarjad, mille saaki tuleb siiski veel mõnda aega oodata.

Armastus ajaloo vastu

Korteri on Lembe reno­veerinud ja sisustanud, pidades silmas maja ajaloolist hõngu. Ta on alati olnud seda meelt, et hoone välisilme ja sisemus peavad omavahel kokku sobima.

Ilumeel ja armastus täiusliku kompositsiooni vastu väljen­dub kodu kõrval ka naise töös. Lembe teeb koostööd paljude ajakirjadega, kus tema ülesan­deks on inimesed veelgi ilu­samaks võluda. Palju tuleb ette ka tegemisi lastemoe vallas, kuhu ta on aastate jooksul loomulikku rada pidi jõudnud. Nimelt avas naine 90ndate alguses Pärnus Gabriele moe- ja tantsukooli. Pärast 20 aastat vastutusrikast juhitööd aga otsustas ta end pühendada rahulikumale ja loomingu­lisemale alale ehk jumestaja ja juuksestilisti ametile. Tema enda lapsed on juba suureks kasvanud ja pesast välja lenna­nud – nõnda ongi rohkem ener­giat tööle ning põnevatele väljakutsetele keskendumiseks.

Pärast korteriostu lammutati esmalt pisikesed kontori­putkad – alles jäeti vaid kand­vad seinad. Uut planeerin­gut tehes oli soov, et elamises oleks kaks magamistuba, avar elu­toaga ühendatud köök ning suur buduaarilik aknaga vanni­tuba, kuhu saaks plaanida vanni ja dušinurga.