Mm... kui maitsev!


Esiteks, muidugi veel rohkem nostalgiat! Minski reisi maitse­elamused said tegelikult alguse juba Belavia lennukis – et tegemist oli otselennu esimese liinireisiga, kosti­tati reisijaid ka erilise toidu­pakiga. Suitsuliha­lõigud, porgandisalat, täistera­kukkel... Ei mingit muidu lennukites nii tava­pärast keemilise maitsega võileiba! Ehedus on ka Valge­vene köögi märksõna. Hotel Belarusi restoranis pakutakse lõunat, mis koosneb riivitud juustust ja tomatist kokku pandud eelroast, ohtra tilli ja hapu­koorega köögiviljasupist ning šnitslist ja ahjukartulitest. Korralik kõhutäis…

Valgevene köögi visiit­kaardiks on kindlasti dranikid, kartuli­pannkoogid, mille tege­miseks tundub igal kokal oma retsept olevat – ühtede seest leidsin ka maitsvaid suitsuliha­tükke. Kartuliroogadest on populaarne veel kartulivorm, kergemate toitude eelistajad võiksid proovida peedisuppi (nii külmalt kui ka kuumalt) ja mitme­suguseid salateid. Nendele, kellele tradit­siooniline Valgevene köök ei istu, on moodsates resto­ranides-pubides saadaval ka pasta carbonara’d, Caesari salatid ja tuunikala-tartarid.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid