Konkursi üldvõitja otsustasid tunnustatud moeeksperdid (Giovanni Ottonello, Riccardo Terzo, Liana Satenstein, Yu Masui, Adriano Batista, Eduardo Garcia, Philippe Pourhashemi) viiest erinevast riigist, valides võitjaks Ukraina moelooja Anastasia Padalka enda valusast kogemusest jutustava kollektsiooniga “Look into the Future”. Padalka viis koju 10 000 dollari suuruse auhinnaraha oma brändi arendamiseks ning kursuse IED-Istituto Europeo di Designi koolis.

Noori moeloojaid juhendav Giovanni Ottonello tegeles ka eestlastega, öeldes, et meie riigi moeloojad on ägedad ja tublid, paistes kenasti teiste seast silma. Noor Karl-Christoph Rebane, kes oma esimese kollektsiooniga osa võttis, oli nii suur žürii lemmik, et oleks äärepealt konkursi kinni pannud, jäädes küll pingereas teiseks. Eelmisel aastal tõi võidu koju eestlane Cärol Ott kollektsiooniga „KÕIK ON TROIS!“.

Osalejad tulid kokku kümnest erinevast riigist, olles võitnud sealse kohaliku moekonkursi: Eesti, Gruusia, Läti, Moldova, Poola, Rumeenia, Slovakkia, Ungari, Ukraina ja Tšehhi.

Kiievis võistlesid parima noore disaineri tiitli eest:

* Gruusia: Levani Shvelidze

* Eesti: Karl-Christoph Rebane ja Katrin Aasmaa

* Poola: Adrian Michal Krupa

* Ungari: Borbála Ferencz

* Moldova: Darya Golneva

* Ukraina: Solomiia Butkovska

* Läti: Laima Jurča ja Milana Semjonova

* Rumeenia: Ionuț-Florentin Piscureanu ja Alexandra-Iuliana Iancu

* Tšehhi: Tereza Rosalie Kladosova

Vaata galeriist: