Hea küüneõli aitab niisutada nii küünenahkasid kui parandada üleüldiselt küünte olukorda, muutes need tugevamaks ja painduvamaks, mis omakorda vähendab murdumisohtu. Kasuta küüneõli vähemalt korra päevas. Tegelikult oleks aga hea, kui teeksid seda nii hommikul kui õhtul.

2. Viili regulaarselt ja kasuta pealislakki

Geellakiga kaetud küüntesse tuleb suhtuda nagu hinnalisse kašmiirkampsunisse — üks jooksma hakanud silm võib rikkuda terve riideeseme. Sama lugu on küüntega. Väike lõhe, pragu või murtud nurk tuleb kohe siledaks viilida, et vältida maniküüri hävimist. “Hoia väike viil alati käepärast,” soovitab Evelyn Lim ning soovitab kasutada ka läbipaistvat pealislakki, millega pikendad tunduvalt geellaki eluiga ja jätad alati mulje nagu oleksid äsja hoolduses käinud.

3. Hoia küüsi kuivana

Kuigi geel ei murene sama kergesti kui tavaline lakk, peaksid sellegipoolest kasutama koristades ning nõusid pestes majapidamiskindaid. “Niiskust saanud küüned paisuvad ning kuivades tõmbuvad taas kokku. Selline edasi-tagasi liikumine põhjustab aga küünt katvas materjalis pragusid ning rikub maniküüri,” selgitab Lim.

2 nädala reegel ning puhkepausid

Kuigi eelpool toodud nõuannetega on ühele hooldusele võimalik lausa nädalaid juurde anda, manitseb professionaalne küünetehnik siiski iga paari nädala tagant küüntele puhkust andma, kuna katkematu laki all olek muutvat küüned isegi kõige kvaliteetsema hoolduse korral nõrgaks ja hapraks. Puhkuseperioodil tuleks kindlasti tavalist lakki kasutada, kuna katmata küüned on igasugustele keskkonnamõjudele palju haavatavamad, eriti kui need on äsja geelikihi alt vabanenud.

Väga levinud väärarvamuseks on Limi sõnul see, et geel rikub küüsi. “Küünte tervist rikub ebapädev küünetehnik, kes ei puhasta töövahendeid piisava hoolega ega järgi maniküüri põhitõdesid. Lisaks, oleme me ka ise oma küünte suurimad vaenlased. Kõik teavad, kui suur kiusatus on ühest servast murenema hakanud küünt pealt ära nokkima hakata. Ära seda aga mingil juhul tee! Geelikihi eemaldamise peab kindlasti usaldama professionaalile," hoiatab Lim.

Allikas: Cosmopolitan