Altjõe kui stilist soovitab neid tugevaid värve pehmendada tumeda teksariidest jaki või pükstega ning vältida täielikult kaheksakümnendate meeleolus riietumist. „Ma jätaks välja kivipesuteksad. Ruudulisest kangast pluus on aga lahe grunge-element, mis aitab 1980. aastate meeleolu värskendada,” lisab stilist.

Mida vältida? „Moepildist on kadunud romantilised siluetid, selle asemele on tulnud sportlik-urbanistlik stiil ja kõik, mis meenutab „helikassetti kuldaegu“. Pruuni ja beeži tooni rõivaid, mis mitu hooaega domineerisid, ei kohta enam peaaegu üldse. Alles on aga kõik metalsed läiked: hõbe, vask, kuld. Eriti palju on läkivaid detaile jalanõudel: neetide, lipsude, kettidena. Ja see trend ei kao niipea,” lubab stilist. Jalanõudest on moes hästi kõrge tallaga tossud, ketsimood lahkus pildist juba paar hooaega tagasi.

Kooliskäimiseks soovitab stilist lastel erinevaid stiile segada ning riietuda oma maitseeelistuste järgi, et omanäoline välja näha. „Tean, teismeliste puhul on seda soovitust keeruline järgida, sest nad on kangekaelsed ja väga mõjutatavad klassikaaslastest, aga proovida tasub,” ütleb Altjõe ning lisab, et omanäoline välimus kasvatab iseloomu.

Rahuliku tumesinise riietuse saab tema sõnul väga ägedaks muuta neoonvärvi sokkide ja kirjude tossudega, tekitades laheda kontrasti. „Pole vaja, et kogu garderoob oleks neoonne või iga detail nagu Tommy Hilfigeri või Levise kataloogist.”

Peale riietuse on lastele väga tähtis ka soeng. „Teinekord tasub mõni uus riideese ostmata jätta ja lapsega hoopis juuksurisse minna. Värske ilme annab suurepärase enesetunde,” teab stilist.

NELI trendisoovitust

Meisi Volt

Hea tuju värvid

Kui lapsele riideid valida, võiks ka tema soove kuulata. Riietus võiks naeratuse näole tuua ka noorele endale, seega võiks lasta tal valida oma lemmikud toonid, mida kanda. Sel aastal on trendikaks saanud toonid, nagu hall, sinine, valge, kollane, must, karamellpruun, smaragdroheline, roosa, türkiissinine, oliiviroheline ning kõik nende varjundid, seega valikut on küll ja veel. Loomulikult tasub piiluda ka neoonsete toonide poole ning neid siin-seal riietusse sirama panna.

Militaartemaatika

Üks suund, mis on lastemoes pead tõstnud, on militaartemaatika. See stiil sobib ilmselt paljudele mudilastele, kes koolis käivad. Hangi oma lapsele jakk, püksid, pükstükk või dressipluus, mis on pisut inspiratsiooni saanud militaartemaatikast. Eriti ägedad on kamuflaažimustriga rõivad.

Igapäevane mugavus

Sel aastal on printsessid pisut kõrvale lükatud ning moekas on näha välja mugav ja igapäevane. See stiil sobib ka kooliskäimiseks ideaalselt, lubades lapsel vabalt liikuda ja mitte muretseda, et kallid püksid-seelikud lähevad koolipingis kortsu. Riided olgu praktilised, mugavad ning kvaliteetsest materjalist, mis on keha vastas mõnus. Velvetjakk, tumedad teksapüksid ning sportlikud detailid sobivad ka.

Printmustrid

Igasugused printmustrid, olgu nad vürtsitatud siis lillede, loomamustri, hüüdlausete või kassipoegadega, on igati soositud. Täiskasvanute moest tulnud logotrend on samuti lastemoodi jõudnud, seega saavad ka pisikesed fashionista’d edvistada tootemarkidega näiteks särgil või pükstel.