Sageli kipuvad just noored naised olema ebakindlad ja kartma sotsiaalset hukkamõistu oma seksuaalelu puudutavate otsuste tegemisel suhtes. Seksuaalelu on osa elust ning rasestumisvastaste vahendite kasutamine aitab inimestel mitte ainult pere planeerida ja kaitsta oma tervist sugulisel teel levivate haiguste eest, vaid ka olulistel perioodidel keskenduda karjäärile, õppimisele või reisimisele.

Vastukaaluks seksi ja rasestumisvastaste vahendite ümber levivale stigmale on rõõm näha, et noorte põlvkond on järjest rohkem ümber lükkamas müüte ja väärarusaamasid, mis ühiskonnas levivad. Teadmised rasestumisvastastest vahendistest ja nende tõhususest annavad noortele valikuvõimalusi elades täisväärtuslikku ja muretut elu.

Eestis pakuvad infot ja nõu seksuaaltervise teemadel noortele meestele ja naistele Seksuaaltervise Liidu Noorte Nõustamiskeskused üle Eesti. Kuni 26-aastastele on kliinikus vastuvõtul käimine tasuta. Täpsemat infot saab ka veebilehelt amor.ee ja sinuvalik.ee. Viimane annab ülevaate erinevatest rasestumisvastaste vahenditest ja jagab soovitusi, kuidas rääkida neist teemadest partneri, arsti või vanematega.