Mõnikord on nii, et ei saa arugi, kas moenädal on alanud või on tegu mingi eelmänguga. Seekordne moenädala esimene kollektsioon Agne Talu-Vürmerilt küll märkamatuks ei saanud jääda. Kõlaritest tuli alternatiivrokki, mehed olid kihilistesse mustritesse mässitud ning neil olid haldjate kõrvad. Kõlab põnevalt? Oligi põnev!

Tallinn Fashion Week 2019, Agne Talu-Vürmer

2. Leidsin endale killer-kõrvarõngad!

Goldtime on viimastel aastatel oma parimad Eesti disaini palad moenädalal letti löönud ja oh häda! Ma ei olnud veel korralikult Kultuurikatla uksest sissegi saanud, kui need Soho kõrvarõngad mu ära võlusid. Nii et lahkusin moenädalalt natuke vaesemana, aga pidudeks varustatuna.

3. Meriti saapad

Stilist Merit Boeijkens tuli moenädalale moesündmuse vääriliste jalanõudega - ja ta kavatseb nende H&Mist pärit saabastega käia sel aastal absoluutselt igal moenädala sõul.

4. Nüüd on küll kõik nähtud!

Ma ei arvanud, et kunagi tuleb päev, mil Anne Veski astub laval üles modellina, kuid Iris Janvieri sõu ajal see just juhtuski. Pärast seda ei paku enam miski üllatust.

Tallinn Fashion Week 2019, Iris Janvier

5. Moekas snäkk

Sõudele kaasa elamine tegi kõhu väga tühjaks. Mõtlesin, et kas tellida Kultuurikatlasse Wolti või süüa kohapealt ostetud lagritsat. Valisin magusa õhtusöögi.

6. Kirill ja tema kleidid

Selle õhtu kõige ilusama kleidi valmistas minu arvates Kirill Safonov. See oli roosa puudri tooni, nööpe täis tipitud varrukatega ja superelegantne siidine iludus.

Tallinn Fashion Week 2019, Kirill Safonov

7. Esirea naabrid

Sattusin kõrvuti istuma Anu Saagimi ja Meisi Voldiga. Ütleme nii, et nende daamide seltsis juba igav ei hakanud. Nüüd tean täpselt Anu lemmikuid ja mitte lemmikuid sellest õhtust.

8. Kas puudutada võib?

Gita Siimpoeg pakkus põnevust oma mitmekülgse tekstiilimaailmaga. Üks kasukas tundus nii pehme ja mõnus, et Anu minu kõrval sirutas spontaanselt käe välja ja tahtis seda catwalkil silitada. Õnneks ta ei ulatunud modellini.

9. Eve tegi ajalugu

Eve Hansonil on kodus juba kaks nõela ja nüüd võitis ta omanimelise brändi alt tegutsedes veel kolmanda (pakun, et kõige magusama). Üks inimene, kes Itaalia Vogue’i esindaja kõrval istus, teadis rääkida, et ta olevat Eve kollektsioonist liialdamata mitusada pilti teinud.

10. Tanel võitis kuldse nõela

Tegelikult on Tanel Veenre juba ammu võitnud kõigi naiste südamed. Sellest sain ma aru siis, kui nägin tema kõrvarõngaid kõrvas oma günekoloogil. Kuid seekord näitas ta laval peale ehete ka kelmikaid pearätte ja ägedate mustritega hõljuvaid tuunikaid. Värvikombinatsioonid olid hingematvalt ilusad.