Kui pausid toidukordade vahel venivad liiga pikaks, langeb meie veresuhkrutase ja tekib energiapuudus. Just sel hetkel tunneme vajadust millegi suhkrurohke järele, sest sealt saame kiire energialaksu. Tegelikult pole magusa järele haaramine hea mõte, sest kiirele energialaksule järgneb veresuhkru langus, mis omakorda suurendab isu. Veel enne, kui arugi saad, oled sattunud suhkru nõiaringi.

Mida teha? Proovi toidukordi mitte vahele jätta ja eelista suurema kiudainesisaldusega toite, mis hoiavad veresuhkrutaseme stabiilsena.

Sa kannatad magneesiumipuuduse käes

Toitumisspetsialist Lorraine Kearney sõnul kannatab suur osa inimesi magneesiumipuuduse käes ja just šokolaad on üks toiduaine, kust me magneesiumit leiame. Üks ruut tumedat šokolaadi sisaldab ligikaudu 41 milligrammi magneesiumit.

Mida teha? Naudi toorkakaod, mida on võimalikult vähe töödeldud, sest see sisaldab rohkem magneesiumit. Kui magus kõrvale jätta, leidub magneesiumit ka ubades, pähklites, avokaados ja teistes rohelistes lehtköögiviljades.

Sa oled stressis

Sa jääd kohe-kohe kohtumisele hiljaks, sa ajasid kohvi pükstele ja sul on veel umbes 100 asja, mis vajavad tegemist. Tuleb tuttav ette? Kui oleme stressis, tahame tavaliselt süüa midagi, mis meis hea enesetunde tekitab. Kui šokolaad meie suhu jõuab, vabastab aju automaatselt dopamiini, mis vastutab meie heaolu ja õnnetunde eest. Kogeme hetkelist rahulolu.

Mida teha? Enne šokolaadi järele haaramist tasub endalt küsida, miks sa seda praegu süüa tahad. Kui oled vihane, ärritunud või õnnetu, proovi pigem oma tunnetega tegeleda.

See on harjumus

Kui sinu jaoks on tavaline igal õhtul pärast õhtusööki šokolaadiga maiustada, on see lihtsalt harjumus, mis on tugevalt sisse jäänud.

Mida teha? On aeg võtta omaks uued harjumused! Selle asemel, et šokolaadi järele haarata, tee endale pärast õhtusööki hoopis tassike teed või söö puuvilja. See ei ole küll esialgu nii rahuldustpakkuv kui harjumuspärane šokolaad, aga aja jooksul saab sellest uus harjumus.

Allikas: PureWow