Miks tuleb siis abielurikkumisi nii sageli ette suhetes, kus valitseb armastus ja kasvavad toredad lapsed? “Oleme ilmselt niiviisi arenenud, et tahame saada kõike,” põhjendab Fisher. “Oleme jõudnud sellisesse inimarengu etappi, kus ongi võimalik kõike saada.”

Toome välja üheksa soovitust, kuidas käituda, kui ka oma suhtes petmisega rinda pistma pead.

* Kui olid truudusetu, pead kõrvalsuhte teema üles võtma – muidu tunneb su partner, et kooselu parandamise töö on tema õlgadel.

* Kui sind peteti, ära kasuta kõrvalsuhet iga jageluse võitmiseks. Las vaidlus jääb vaid sellele tasemele, kes jättis külmkapi ukse lahti.

* Probleem + kehv suhtlus + ahvatlus = afäär. Pole meie süü, kui partner kaotab töö, pole meie asi teda ahvatlustest eemal hoida. Pool suhtlusest on aga meie vastutus.

* Abieluvälisest suhtest üle saades vaata oma kooselu värske pilguga. Mida sa kahetsed? Et võtsid suhet iseenesestmõistetavana? Et ei teinud seksist prioriteeti? Tunnista seda endale.

* Õpi olema kindlameelne. Võiksite mõlemad kehtestada reegli: mina võin sinult küsida, sina võid vastata eitavalt ja saame läbi rääkida. Lõpeta vihjamine ja naljatamine – lihtsalt küsi.

* Kiirustamine ja kalduvus oma elu liialt kohustusi täis toppida on probleem. Leia vangerdusruumi. Ära ela oma elu 100 km/h, nii et kui on vaja kassiga loomaarsti juurde minna, variseb kõik kokku.

* Loevad väikesed žestid, mitte suured. Ei ole vaja nädalalõppu Pariisis. Selle asemel minge koos vanni või vaadake koos teleseriaale ja arutlege nende üle. Suhtlemiseks viibige samas toas, mitte ärge karjuge teiselt korruselt. Tänage üksteist.

* Kui partner räägib midagi ebameeldivat, peaks vastus olema “räägi edasi”. Ära püüa probleemi lahendada enne, kui ta pole kõnelemist lõpetanud, ega väldi teemat, sest see on sinu jaoks ebamugav.

* Võta seksis tempo maha – kasuta mitteseksuaalseid puudutusi selle asemel, et kohe asja kallale asuda. Mõtle ka järelmängule. Lõõgastuge, olge koos.

Soovitused ilmusid esmakordselt 2016. aasta märtsikuu Anne & Stiilis.