See kehtib nii silmarõõmu kui ka koostööpartnerite kohta. Muidugi on erandeid ja tuleb ette päevi, mil töö juures on tõesti erakordselt kiire, aga kui sa päevade kaupa ootad vastust, mida ei tule, ei ole see tõenäoliselt juhus. See inimene on teinud valiku sulle mitte vastata. Mida varem sa seda aktsepteerid, seda varem saad aru, et sa ei ole tema jaoks prioriteet ja võib-olla peaksid edaspidi tegema valiku inimeste ja situatsioonide kasuks, kelle jaoks sa oled tähtis.

Kõik lähtuvad südames iseenda huvidest

Ükskõik kui siiras, heasüdamlik või hooliv inimene ka poleks, teeb ta südames valiku ikka eelkõige enda huvisid silmas pidades. Isegi kõige tähelepanelikum partner ei pruugi sind vaikimisi mõista, kui sa oma tunnetest ja soovidest ei räägi. Samuti ei pruugi kõige parem ülemus aru saada, et oled töökoormuse all kokku vajumas, kui rõõmsalt üha uusi ja uusi ülesandeid aktsepteerid. Enamus inimesi võtab sinult nii palju, kui võtta annab ja seda sugugi mitte paha pärast. Sina oled see, kes peab kehtestama oma piirid. Pea meeles, et aeg-ajalt on okei öelda "ei".

Sa ei suuda kunagi kõigile meele järele olla

Kui sa tõesti peaksid arvestama kõigega, mida inimeselt sinult ootavad, lõpetaksid sa vaimselt ja füüsiliselt kurnatud inimvarena ja ka siis leiduks keegi, kes teeks märkuse, et võiksid olla huvitavam või lõbusam. Tõde on see, et on võimatu kõigile meele järele olla ja see pole ka vajalik. Alati on keegi, kes solvub, kui sa ei vali traditsioonilist eluteed ja alati keegi, kes leiab, et ratsionaalsed valikud on igavad. Sind kritiseeritakse niikuinii, seega tasub valikuid teha asjade ja tegevuste kasuks, mida armastad.

Maailm ei võlgne sulle midagi

Sa võid küll olla kõige lahedam, lahkem, targem ja huvitavam inimene maailmas, aga kui sa ise oma soovide ja unistuste nimel tööd ei tee, ei ole sul headest omadustest mingit kasu. Tõeliselt võimsad inimesed teavad, et neil on kaks valikut: sa võid veeta terve elu tundes pidevat kahjutunnet, et oled enamat väärt, või siis otsustad võidelda selle nimel, mida oma ellu soovid.

Me kõik oskame vabandusi tuua

Sa võid veeta terve elu kuulutades valjuhäälselt, kuidas sul pole aega, raha, energiat või teisi ressursse, et teha tööd oma unistuste nimel. Ja isegi, kui need väited vastavad tõele, tasub meeles pidada, et me kõik oskame vabandusi tuua. Igaühel siin maailmas on vähemalt üks hea ettekääne, miks ta ei püüdle elu poole, mida südames ihkab. Erinevus inimeste vahel, kes liiguvad unistuste suunas ja kes mitte, peitub selles, et esimesed ignoreerivad vabandusi.

Sind defineerivad su teod, mitte mõtted

Sa võid istuda terve päeva toas ja filosofeerida, kuidas maailma paremaks muuta, aga seni, kuni sa päriselt selle nimel ühtegi sammu ei tee - ka kõige väiksemat ja pealtnäha vähetähtsat, ei muutu midagi. Head kavatsused on imelised, aga kui neid tegudega paari ei panda, pole suurtest sõnadest kasu. Pea meeles, et päeva lõpuks räägivad su teod rohkem kui su sõnad.

Mitte keegi ei tule sind su enda elust päästma

Me kõik tahame uskuda, et meie unistuste kaaslane, tööpakkumine ja seiklusterohke elu ootab meid järgmise nurga taga. Kui oleme õnnetud, loodame, et drastilised muutused juhtuvad iseenesest ja päästavad meid meie olukorrast. Tõde on see, et elu ei käi niimoodi. Mitte keegi ei tule sind su enda elust päästma, kui sa ise selleks ühtegi sammu ei tee.

Allikas: Thought Catalog