Sinu isiklik suurim saavutus?

Tööalaselt ei suutnud kahe vahel valida: viis aastat tagasi õnnestus saada esimeseks eestlasest (ja minu teada ka baltlasest) pressiesindajaks Euroopa Komisjonis, mis on olnud erakordselt arendav, teen seda tööd siiani. 2017. aastal olin Eesti Euroopa Liidu eesistumise kõneisik enam kui kümnel teemal - ilmselt kõige raskem, aga ka kõige rahuldustpakkuvam töö, mis mul kunagi on olnud. Isiklikumas plaanis on blogi asutamine ning käimashoidmine suur saavutus. Päris tore tunne, kui su postitust on lugenud 100 000 inimest...

Millised on sinu edu saladused?

Edu ei tähenda kõikide inimeste jaoks sama. Mulle on oluline, et saaksin balansseerida erinevaid huvisid ja elu erinevaid tahke, ma ei suuda ega taha keskenduda ainult tööle - kuigi on perioode, kus muuks on väga vähe aega. Blogi võimaldab mul ennast vabamalt väljendada, lugemine avardab mõttemaailma, jõusaal ja poks aitavad stressi maandada, pere ja sõbrad annavad elule mõtte.

Kuidas jõuda tippu?

Mul ei ole mingeid universaalseid nippe. Ilma kõva tööta ei saa, toetava taustasüsteemita on raske, strateegiline mõtlemine tuleb kasuks. Arvan, et igaüks peab leidma oma tee: minu stiil on alati olnud väga koostööle suunatud ja kaasav, kuid professionaalsed standardid on mul (tihtipeale obsessiivselt) kõrged.

Ivo Nikkolo 25 X Annikky Lamp