Peakorraldaja Laura Kurs (29). Polhem PR Estonia juht, vabakutseline üritusturundaja ja kommunikatsioonispetsialist. Lõpetanud Tallinna Ülikooli kultuuriteooria eriala.

Minu motivatsioon absoluutselt iga tööprojekti puhul on väärtuse loomine. Panustada suudan ettevõtmisesse 100%-liselt kui ise oma tööülesannetest vaimustun. Ehk tõepoolest usun sellesse, mida teen ning näen oma panuse vajalikkust. Kõige sütitavam on töötada tiimiga, kellega ühes voolavuses oleme. Antud projekti puhul oleme teiseks aastaks sellise tiimi ehitada suutnud. Me usaldame üksteist ning iga üks meist on tõeliselt tugev oma konkreetses vastutusalas. Viimane on minu jaoks üks põhialustest, mis tagab edu - olla teadlik nii oma tugevustest kui
nõrkustest.

Kunstiline juht Sirli Pohlak (25). Vabakutseline moe-, kostüümi- ja lavakunstnik. Omandanud rätsepahariduse ja lõpetanud EKA moedisaini BA.

Kuidas olla multifunktsionaalne? Ega see lihtne ei ole - valmis tuleb olla pingeks, stressiks ja pikkadeks tööpäevadeks. Ometi on nippe toimetulemiseks palju. Mina katsun võtta päev korraga - mõelda läbi kogu päevaplaan ning kõik mõtted, ülesanded ja kohtumised jooksvalt üles kirjutada. Lisaks on oluline teha seda, mida armastad.

Kui tööd on palju, siis ainuke edasiviiv jõud on see, et sa naudid kogu protsessi! Siinkohal loovad suurt väärtust ka inimesed, kellega koostööd teed ja tiimivaheline sünergia - teineteise tagant utsitamine ja pöidla hoidmine annab juurde väga palju energiat ja tahet asju hästi ära teha.

Ja viimaks ka väärtuse loomine - minu jaoks on oluline, et sellel mida teen, on oma kaja ehk see jääb veel pärast üritust või näitust pikaks ajaks õhku ja inimestele meelde. Lihtsalt kunsti kunsti pärast pole mõtet teha.

Kunstilise juhi assistent Eva Tarn (21). Tegeleb assisteerimisega paralleelselt rõivabrändi arendamisega. EKA aksessuaari- ja köitedisaini BA omandamisel.

Kõigile ei sobigi multifunktsionaalne tegutsemine - et sellest aru saada, peab iseennast kõrvalt jälgima. Kui muutud selle tõttu inimesena, satud stressi, lased töö kvaliteedil langeda, ei tasu oma
töövõtteid nõnda kasutada. Alati tuleb kuulata iseennast ja teha selle järgi otsuseid.

Kui leiad ala, mille vastu on huvi, leiad ka sisemise rõõmu sellega tegeleda - see tunne veab läbi ka kõige raskematest hetkedest. Õpetab, kuidas taluda pinget, kriitikat ja võimaldab nautida elu väljaspool mugavustsooni. Kindlasti üheks edu saladuseks peaksin ma oma kahte isiksust: üks on introvert, kes oma mõtetes loob iga päev uut maailma ning teine on ekstravert, kes võib astuda maailma, ei pelga olla inimeste keskel ja julgeb oma ideid kõva häälega jagada.

Tagalava juht Kadri Vahar (36). Lisaks erinevatele projektidele töötab osalise ajaga kunstigaleriis. EKA moestilistika BA omandamisel.

Ülikooli astudes otsustasin, et kasutan seda aega maksimaalselt ja viskan ennast pea ees igale poole tundmatusse, katsetades läbi kõikvõimalikud erialased tegevused, et lõpetades oleks selge millega edasi tahan tegeleda. Multifunktsionaalne tegutsemine on minu jaoks suuresti võimalik tänu vabale graafikule, mida saab ise reguleerida ja internetiajastule, sest kõike on võimalik jooksu pealt teha. Peab olema motivatsiooni, miks midagi teha ja ka paras ports kohusetunnet, et kõik erinevad asjad saaksid ikka tehtud ja ei ununeks ära. Suureks abiks on ka vanakooli märkmik, kuhu kõik, mis tegemist vajab, kirja saab pandud - neid siis ükshaaval maha kriipsutades tekib mõnus rahulolutunne.

Pressiesindaja Marion Leetmaa (26). Personali- ja vabakutseline kommunikatsioonispetsialist moe- ja kunstivaldkondades. EKA kunstiteaduse ja visuaalkultuuri uuringute BA omandamisel.

Puht praktilise poole pealt on minu jaoks kõige olulisem tegemist vajavate ülesannete üles kirjutamine ning nende ajaline raamistamine. Lisaks, ja kuigi see võib kõlada klišeena, on tähtis roll ka eesmärkide seadmisel ja nende meeles pidamisel - pingelisematel hetkedel võivad need olla väga väärtuslikeks meeldetuletuseks, miks sa midagi teed.

Kui aga rääkida abstraktsemalt, siis paistab kordaminekute aluseks olevat ikkagi kirg, usk ja mõtestatus - nende kolme korrelatsioonist sünnivad ideed ja lahendused ning kõik hakkab jooksma küllalt loomulikku rada pidi. Küll aga, tegutsedes mitmel rindel samaaegselt, on väga lihtne pead kaotada ja paratamatult midagi mingil hetkel kannatab - seetõttu tuleb teha valikuid ja tegevusi pidevalt (ümber)prioriseerida.

Vaatame ka tagasi, mida ütlesid edu saladuste kohta Ivo Nikkolo 25. sünnipäeva kollektsiooni muusad.

Euroopa Komisjoni majandusteemade pressiesindaja ja blogi Life in a Cold Climate asutaja Annikky Lamp:

Edu ei tähenda kõikide inimeste jaoks sama. Mulle on oluline, et saaksin balansseerida erinevaid huvisid ja elu erinevaid tahke, ma ei suuda ega taha keskenduda ainult tööle - kuigi on perioode, kus muuks on väga vähe aega.

Mul ei ole tippu jõudmiseks mingeid universaalseid nippe. Ilma kõva tööta ei saa, toetava taustasüsteemita on raske, strateegiline mõtlemine tuleb kasuks. Arvan, et igaüks peab leidma oma tee: minu stiil on alati olnud väga koostööle suunatud ja kaasav, kuid professionaalsed standardid on mul (tihtipeale obsessiivselt) kõrged.

Saatejuht ja ajakirjanik Piret Järvis-Milder:

Ma ise arvan, et üks olulisemaid asju, kui tahad elus ükskõik millises valdkonnas edu saavutada, on oskus inimestega läbi saada. Meil kõigil on egod, mis tahavad teinekord jonni ajada, aga üksi on ikkagi keeruline, kui mitte võimatu kaugele jõuda. Sestap on vaja oskust kompromisse leida ja rahulikku meelt säilitada, et suhted ümbritsevatega oleksid head. Ja ma ei peagi siin silmas ainult tööalaseid olukordi, vaid täpselt sama kehtib ka lähisuhetes.

Ma usun, et tippu jõudmiseks viib suur ja keskendunud töö sihile, aga sellega ei tohi muidugi ka liiale minna. Kui oled oma eesmärgi kinni püüdnud, siis on oluline jälle tasakaal paika saada, sest muidu viib see esialgne "kasulik" põlemine hoopis läbipõlemiseni.

Näitlejanna Marta Laan:

Mitte kunagi ei tohi alla anda ja läbikukkumisi tuleb võtta mitte kui kaotusi, vaid kui õppetunde, et edasi minna. Kui rääkida tippu jõudmisest, siis mind motiveerib lause: “Tee nii hästi kui teed, alati saab paremini!”