1. Abiellu inimesega, kes on hea pulmakülaline

"Pärast seda, kui käisin Nate'iga esimest korda ühiste tuttavate pulmas, teadsin, et tahan temaga abielluda," meenutab ajakirjanik. "See igapäevaelus üsna hall hiireke nägi ülikonnas imeline välja, sobis minuga kokku kui valatult ja oli hurmav kaaslane."

2. Tualetiust ei pea lahti jätma

See, kui olete üle kümne aasta abielus olnud ei tähenda, et romantika võiks sõna otseses mõtte kanalisatsioonitorust alla minna. "Vannituba ja tualett on meie jaoks paigad, kus me oleme üksi, et mitte romantilist sidet rikkuda," märgib ta.

3. Vahel võib ka vihasena magama minna

"Ärge kunagi minge tüliga magama" on ehk üks kõige teada-tuntum soovitus abieluks. "See ei ole kindlasti reegel, millest iga hinna eest kinni hoida. Mõned tülid on lihtsalt niivõrd tähtsusetud, et hommikuks olete need lihtsalt unustanud. Kui teema aga hommikul endiselt päevakorda tuleb, peab sellega tegelema," sõnab naine.

4. Kõik aastad ei ole vennad

Missugused ikkagi on need abielu kõige katsumusterohkemad aastad? Selle kohta levib väga palju erinevaid arvamusi. Mõned ütlevad, et esimene on kõige raskem, teised aga, et hoopis teine aasta on keeruline, kuna siis on elu muutunud rutiinsemaks. Ükskõik, kuidas see ka tegelikkuses ei oleks, mõned aastad lihtsalt on teistest katsumusterohkemad. Jäta aga meelde, et ühised rasked ajad muudavad pikas perspektiivis teie sidet ainult tugevamaks.

5. Ärge saage lapsi, kui te neid (veel) ei taha

Kui paljud naised tunnevad pärast abiellumist survet, et nüüd peab kindlasti lapse saama? Anne ütleb näiteks, et pärast 15 aastat lastevaba abielu on ta abikaasaga õnnelikum kui kunagi varem. Sinu abielu, sinu valikud.

6. Koos reisimine tugevdab sidet

Reisimine paneb teid olukordadesse, kuhu te igapäevaelus ei pruugi kunagi sattuda: võõras keel, unikaalsed toidud, vastupidine liiklus, arusaamatud kaardid. Koos reisimine õpetab teid üksteist rohkem usaldama ning teineteise tugevustele toetuma. Loomulikult, kui viibite riigis, mille keelt te ei räägi, tuleb partneri seltskonna nautimine ainult kasuks.

7. Oluline on õigesti tülitseda

"Ma olin abielu alguses kohutav tülitseja," meenutab Anne. „Karjusin ja paugutasin uksi, samal ajal kui Nate oli rahulik ja mõistlik. Olen aastatega õppinud oma emotsioone talitsema ja leidnud, et meili teel tülitsemine on äärmiselt nutikas lahendus. Saan kirjutades oma murekohad läbimõeldult kirja panna ja selleks ajaks, kui mõlemad koju jõuame, on probleem lahendatud. Mitte ükski uks ei pidanud vahepeal paukuma."

8. Isiklikud huvid on hädavajalikud

See on loomulik, et paarid veedavad suurema osa oma ajast koos, kuna naudivad teineteise seltskonda ega taha teineteisest eemal olla. Kuid pärast aastaid kestnud abielu on ka see igati normaalne, kui naine ei soovi mehega jalgpalli vaatama minna või mees ei kavatsegi joogat proovida.

9. Ühised väljakutsed tugevdavad suhet

Vabakutseline ajakirjanik meenutab, et otsustas abikaasaga pärast enam kui 10 aastat kestnud abielu koos maratoni joosta. "See kogemus oli peaaegu sama meeldejääv nagu meie pulmad," meenutab Anne. "Treenisime ühiselt peaaegu kolm kuud ja elasime üksteisele sõna otseses mõttes viimase sammuni kaasa."

10. Oluline on olla üksteise suurim fänn

Isegi kui partner soovib proovida midagi, mis tõenäoliselt pole juba eos hea mõte, on oluline üksteise (ka ajutisi) kirgi toetada – ka kõige hullumeelsemaid. Kui te pole üksteise suurimad ergutajad ka kõige väiksemates igapäevastes katsumustes, ei pruugi täide minna ka realistlikumad unistused nagu muutus karjääris, uue hariduse saamine või uude linna või riiki kolimine.

11. Võtke kinno alati kaasa eraldi popkorn

Mõned inimesed eelistavad ühist pangakontot, teised aga eraldi magamistuba. "Mina olen nõus abikaasaga jagama absoluutselt kõike peale popkorni. Tellisime aastaid kinno minnes hiiglasliku topsi popkorni, mida jagada saame, kuid pidime alati vaidlema selle üle, missuguseid maitseaineid sellele peale paneme. Minu jaoks võrdub isiklik popkorn, mida saan vaid endale sobivas tempos süüa, tõelise abielu luksusega," räägib Anne.

12. Te ei pruugi alati olla võrdsed ja see on okei

Olgem ausad, mitte ükski abielu ei ole 50:50 võrdne. Igas partnerlussuhtes peab leppima, et kui asi puudutab koduseid töid, sissetulekut ja vastutust, ei saa need alati olla partnerite vahel võrdsed. See on aga igati okei, peaasi, et need kohustused alatiseks ühesuguseks ei jääks ning toimuks ka loomulik tasakaalu liikumine.

13. Pere ja sõprade ühendamine teeb kõik tunduvalt lihtsamaks

Kui teie perekonnad ei jaga ühiseid huvisid, võivad traditsioonilised koosviibimised jõulude ja sünnipäevade ajal kujuneda tõeliseks peavaluks. Just seetõttu tuleb suureks kasuks, kui teie perekonnad teineteisega läbi käivad ning te jagate ühiseid sõpru. See teeb kõigi jaoks elu tunduvalt lihtsamaks ja õnnelikumaks.

14. Kohtle partnerit nagu kolleegi

"Kõige lihtsam, aga ehk kõige olulisem asi, mida 15 abieluaasta jooksul olen õppinud, on olla teineteise vastu lahke. Jah, see on vahel raske. Eriti, kui ta teeb pealtnäha kõige tühisemat asja juba kümnendat korda valesti või ärritab sind millegagi," sõnab Anne. "Just seetõttu on kasulik mõelda, kuidas käituksid, kui sinu kolleeg vea teeks või ülesande unustaks. Samuti on palju lihtsam olla lahke inimese vastu, keda armastad."

15. Mugav vaikimine on kuld

Kuna te veedate niivõrd palju aega koos, on tõeline abielu ime ja õnn, kui suudate teineteise seltsis olla vaikuses. "Minu abikaasa jaoks on oluline igal hommikul nautida oma hommikukohvi vaikuses, lugedes samal ajal uudiseid. Mina aga jumaldan lugemist ja hindan kvaliteetaega, mida saan veeta raamatuga," toob Anne näite.

Allikas: Self.com

Jaga
Kommentaarid