Eesti üht hinnatumat näitekirjanikkuu ja stsenaristi Martin Algust (46) ärritab, kui lühiajalise ja üsna isiklikku laadi edu nimel müüakse maha olulisi põhimõtteid, puudutagu need siis kliimat, terrorismi või mõne totalitaarse režiimi ambitsioone. “Ärritab meie ajastu sümptom, et negatiivne lastakse väga lihtsalt endast välja ja agressiivsest lahmimisest on saanud justkui vastuvõetav käitumisnorm. Jälgides elu nii meil kui mujal, tundub, et poliitikas on viimaks tekkinud lollide ülekaal ning sellest sünnib palju tüütut jauramist ja samas palju ebaõiglast. Aga loodetavasti kaugemas perspektiivis on areng siiski mõistlik.” Intervjueeris toimetaja Tiiu Suvi.

Uni on üks magusamaid asju elus... Ent samuti on see üks neist maistest rõõmudest, mille tõelist väärtust oskad hinnata alles siis, kui sellest ilma jääd. Psühholoog, unenõustaja ja -entusiast ning praktilisi võtteid ja mõtteid sisaldava raamatu “Hea une teejuht” autor Kene Vernik teab, et tervelt 40% inimestest väidab, et nad magavad kehvasti või vähem, kui võiks. Artiklis annab ta nõuandeid, kuidas rahulik uni tagasi saada ja end lõpuks ometi välja magada.

Ehmatav suhtemuster – õnnelikust kooselust kujunes lähisuhteterror, millest ohver ja tema poeg ei näe väljapääsu ka olukorras, kus vägivallatsejalt on võetud lapse hooldusõigus ja talle on kehtestatud lähenemiskeeld. Ühe Eesti naise eriti ränga suhteteekonna pani kirja peatoimetaja Mari-Liis Helvik.

Head aega, karusnahk! Kuulsad luksusdisainerid ütlevad järgemööda karusnaha kasutamisele hüvasti ning poed täituvad kunstkarusnahast kasukatega. Moetoimetaja Karolin Kuusik küsib, kas kas looduslik karusnahk on igaveseks ajast ja arust.

Ilutoodete kaunilt kujundatud pakenditele on tihti lisatud sertifikaate ja logosid, mis peaksid otsustamise justkui lihtsamaks muutma. Tegelikult aga võib kogu see info ka kõige teadlikuma šoppaja segadusse ajada. Ilutoimetaja Gerda Miller õpetab, kuidas teha iluleti ees kõige loodus-, looma- ja nahasõbralikumaid valikuid.

Need ja mitmed teised teemad leiad jaanuarikuu ajakirjast.

Sul ei ole veel kehtivat Anne & Stiili tellimust? Telli ajakiri SIIT.