Tundub, et jõulud on vallaline olemiseks isegi hullem aeg kui valentinipäev. Kuigi 14. veebruarit vaadeldakse üha rohkem lihtsalt tarbimispühana ja kaaslaseta olek polegi nii hull, siis jõulude ajal vallaline olemine on endiselt tabu.

Aga olgem ausad: jõulude ajal suhtes olemine ei ole samuti lihtne. See on lausa nii keeruline, et advokaatide sõnul on 3. jaanuar tuntud lahutuspäevana, mil antakse sisse kõige suurem hulk lahutuspabereid.

Stressamise asemel kavatsen ma sel aastal aga vallalisena jõule nautida. Ma veedan ühe osa pühadest oma isa ja väikevennaga. Taastun sõpradega peetud jõulupidudest. Veedan jõululaupäeva ema ja sugulastega ning naudin neid vabu päevi enne kohustuste juurde naasmist.

Tõeline probleem peitub selles, et romantilised suhted on meie jaoks justkui kinnisidee. Ma naudin oma emaga jõulude ajal šampuse avamist sama palju, kui teeksin seda oma poiss-sõbraga. Ja puuvõõriku all seismine ilma kaaslaseta ei saaks mulle vähem muret valmistada. Kuigi ühiskond väidab, et see justkui peaks mure olema.

Oluline on, et naudid oma pühi ja veedad neid nii, nagu soovid. Kas siis perekonna, kallima, sõprade seltsis või sootuks üksinda.

Allikas: Stylist