“Minu väga tublil abilisel Aaron Swordsil on restorani­koka taust ehk ta vaatleb kokandust laiemalt. Kui arutasime, milliseid sügisvilju võiks panna kommi sisse, siis tuli mõttesse kuke­seen – see pole ju soolane ega magus. Õnneks kukkus tulemus hästi välja!” räägib Chocokoo perenaine Kristel Lankots.

"Tõepoolest, kukeseene­trühvel läigib nagu äsja poleeritud auto või karbist võetud pärl. See nagu polekski maiustus, pigem mõni ilus ehe. Ootustele vastavalt sulab komm suus hetkega, õrritades maitse­meeli kerge kuke­seene­nüansiga – see on üllatavalt mõnus," kirjutab Anne & Stiili vanemtoimetaja Kelly Kipper.

"Võistlusperiood kestab 4-5 kuud ning loeb vaid maitse - šokolaadid jõuavad žüriini pakendist välja võetuna, et nende päritolu ja disain ei saaks otsust mõjutada," räägib Kristel Lankots.

Žüriisse kuuluvad nii eri riikide šokolaadientusiastid, toidukriitikud kui ka -blogijad. Eraldi kategooriad on bon­bonidele ja trühvlitele ning bean to bar’i šokolaadidele.