Kõigepealt soovitab ta hoidida kunstküüntest, sest need eeldavad oma loomuliku küünepinna vägagi põhjalikku mahaviilimist. Ära samuti kasuta geelküünelakke. "Kauapüsivad küünelakid muudavad küüsi nõrgemaks, õhemaks ja kuivatavad neid. Seda seetõttu, et sellistes lakkides sisalduvad tugevad keemilised ühendid, mis tugevalt küüne pinnale kinnituvad. Enim rikub küüsi aga atsetooniga küünelakieemaldi, mida geellaki eemaldamiseks peab selle peal 10-15 minutit hoidma," sõnab ta. Palu oma maniküürijal samuti vältida üleliigset viilimist ja poleerimist, sest see nõrgendab juba õhukesi küüsi veelgi enam.

Heidi sõnul on nõrkade küünte põhjuseks ka üleliigne niisutus. Kui sinu käed on tihti vees, hakkavad küüned vett imama ning selle tagajärjel paisuma. Kui vesi küüntest aurustuma hakkab, põhjustabki see murenemist. "Sel puhul on äärmiselt kasulik kasutada regulaarselt tõhusalt niisutavat kätekreemi. Näiteks sellist, mis sisaldab glütseriini," ütleb Heidi. "Kanna küüntele tihti ka tugevdavat, vitamiinirikast lakki."

Murenevaid ja õhukesi küüsi võib samuti põhjustada vitamiinipuudus. Heidi sõnul aga peab vitamiinide puudus sinu kehas sel puhul olema tõesti märkimisväärne, et see küüsi mõjutama hakkaks. "Üks põhjusi on näiteks rauapuudusest tingitud aneemia. Küünepinda kahjustavad ka erinevad viirused ja infektsioonis organismis."

Mis puudutab aga toidulisandeid, siis Heidi sõnul need halba ei tee, kuid samas ei pruugi need ka erilist mõju avaldada. "Mõned uuringud on tõestanud, et biotiin võib aidata küüsi tugevdada, kuid see sõltub väga palju põhjusest, miks sinu küüned ikkagi nõrgad on."

Allikas: Fashionista