Planeeri treeningud. Ära mõtle, et topid jooksuringi või jõusaalikülastuse muude asjade vahele kuidagi ära. Tee hoopis kindel plaan. Istu maha, võta kalender ette ja pane kirja iga trenn, ajaliselt, samamoodi nagu teed seda arsti vastuvõtu või koosolekutega. Võta aega, et helistada trennisõbrale või treenerile, et treeningute ajad kokku leppida, kontrolli trenniaegu spordiklubis ning vali välja, millisel treeningul tahad osaleda. Kui treenid õues, ära unusta ka ilmaennustust vaadata ja valmis mõelda, millises riietuses mingil päeval kõige parem õues trenni teha sobiks.

Pese ja paki riided. Miski ei võta trennituju kiiremini ära, kui see, et vahetult enne trenniminekut avastad, et sul pole kummutisahtlist puhast sportrinnahoidjat võtta. Pese nädalavahetusel oma trenniriided puhtaks ning tee kindlaks, et kõik vajalik on olemas – alates jooksmisrõivastest kuni joogatopi ja rätikuni. Paki igaks päevaks vajalikud asjad eraldi kokku, siis ei pea sa teisipäeva hommikul mööda elamist ringi tormama ja kadunud sokki taga otsima.

Korja asjad kokku. Pane ühte kohta valmis kõik, mida trenniminekuks vajad: joogamatt, jooksukingad... Selliselt talitades saad vajalikud asjad kogu nädala vältel kiiresti kaasa haarata. Kui treenid kodus, pane hantlid ja kummilint käeulatusse. Pühapäev on hea päev ka uute trennimuusikalistide tegemiseks.

Planeeri toidukorrad. Istu laua taha ja tee valmis oma nädala toitumisplaan ehk menüü. Arvesta sellesse sisse kõik toidukorrad, ka ampsud ja snäkid. Kui oled menüüga valmis saanud, koosta nimekiri toiduainetest, mida kirja pandud toitude valmistamiseks vajad. Ja mine, nimekiri näpus, poodi ning osta kogu nädalaks vajaminev kraam ära. Kuna osa toiduaineid säilivad vaid mõned päevad, peaksid üles märkima, millal pead nädala jooksul taas poest läbi põikama ja puu- ja juurvilju juurde muretsema. Et nädala sees veelgi lihtsam oleks, pese, tükelda ja pane külmkappi retseptide kaupa valmis köögiviljaportsud ja snäkid. Küpseta valmis täisteratooted. Võid ka mõned hommikusöögid, mis võimalik, ette valmis teha. Või valmista suurem kogus midagi sellist, mida saad süüa mitmel õhtul – näiteks ühepajatoit.

Paki toit kaasa. Päevasel ajal kodust väljas olles püüa vastu seista soovile mõnda toitlustusasutusse sööma minna või möödaminnes midagi poeletilt koju kaasa haarata. Viie erineva salati valmistamine nädala jooksul on lihtne ja tervislik. Raske pole ka potitäie supi keetmine ja selle portsjonitena tööle kaasavõtmine, kas vedelalt või külmutatuna.
Valmista igaks päevaks ette kaks vahepala (nädala peale kokku kümme): Kreeka jogurt, juustupulgad, porgandiviilud, hummus, 100grammised portsjonid täisteraküpsiseid... See kõik võtab kokku umbes tunni, kuid säästab nädala sees aega muudeks asjadeks.

Poe põhku. Kui kõik on valmis, luba endale üks mõnus kuum vann ja poe varakult teki alla. Mediteeri või loe head raamatut ja maga korralik ööuni. Esmaspäeva hommikul ärkad värske ja rõõmsana ning kulged samamoodi läbi terve nädala.

Allikas: Pop Sugar