Bodyfitnessi maailmameister Esta Pilt ootab linateost huviga, sest ta armastab filme vapratest naistest. Näiteks "Mustlaskuninganna” ("Gipsy Queen" 2019) oli väga hea. Samuti "Tuulest viidud" ja "Elizabeth" (1998),” loetleb ta.

Mida tähendab teie jaoks naiselikkus?

Minu jaoks ei tähenda naiselikkus kena välimust, kalleid riideid ja kõrget enesehinnangut. Tähendab hoopis sisemist soojust, nõrgematest hoolimist (lapsed, loomad, puuetega inimesed). Kindlasti väljendub naiselikkus ka endast hoolimises, endale tähtsate tegevuste tegemises, hoolimata teiste arvamusest. Naiselikkus on julgus olla sina ise seejuures teistest hoolides.

Millised oleksid need neli märksõna, mis kirjeldaksid seda, kes te ise naisena olete?

Iseseisev. Omapärane. Empaatiline. Sportlik.

Väga paljud naised on öelnud, et emaks saamine on esimene tõeline samm naiseks saamisel. Milline on teie arvamus ja isiklik kogemus?

Kindlasti on see üks suur samm. Võime küll veel päris kõrges vanuses olla lapsemeelsed, aga kellegi eest vastutamine teeb kohuse- ja vastutustundlikumaks.

Lapsevanemaks saamine teeb naiselikumaks just hoolivuse tõttu, tingimusteta armastuse tõttu. See annab ka elujõudu ja enesekindlust, mis paistabki välja naiselikkusena.

Mida tähendab teie jaoks olla naine peres, ühiskonnas?

Olen uhkusega naine. Naiseks olemine tähendab vabadust olla see, kes sa oled. Naisena püüan kindlasti väärtustada ilu, headust, hoolivust.

Kuidas näitab kulturism ja tippsport naiselikkust?

Sportlik naine on kindlasti kena naine. Kulturism-fitness on läinud vägagi naiselikuks. Juba trenniriietus on läinud kenaks, mugavaks ja naiselikuks. Võistluspäev ja sellele eelnev aeg on täielik pidupäev. Hoolitsetakse soengu, küünte-ripsmete, kivikestega bikiinide korrasoleku eest. Treenitakse kõrgetel kontsadel naiselikku kõndi. Laval liiguvad fitness-sportlased graatsiliselt ja vabalt oma kõrgetel kontstel. Tavaelus on kõrged kontsad hääbuv nähtus. Ja enamiku alade tippsportlased on kenad, hoolitsetud ja naiselikud. Seda eriti tavaelus, kui spordidress kõrvale heita. Sportlik keha kannab naiseliku riietuse kenasti välja.

Paljud naised kannatavad siiani perevägivalla all või puudub neil enesekindlus enda valimiseks. Millist nõu neile anda?

Kunagi ei ole hilja midagi oma elus muuta. Mitte kunagi ei ole mõistlik oma elu raisata sellisele elule, mis sulle midagi ei paku. Tuleb lihtsalt vaikselt tegutsema hakata. Ei ole mõtet lükata oma unistusi määramatusse tulevikku. Selleks, et midagi muuta, peab kõigepealt uskuma, et suudad seda teha. Tuleb endale sisendada, et sinu sisemine jõud on tohutu, sa oled ainulaadne, väärtuslik, võimekas.

Kuidas saada vaimselt ja füüsiliselt tõeliselt tugevaks?

Arvan, et vaimne ja füüsiline tugevus tulevad käsikäes. Alusta endast hoolimisega just füüsiliselt end arendades. Füüsilise jõu kasvuga kaasneb ka vaimne tugevus. Kui sa näed, et suudad oma füüsist treenida, hakkad uskuma ka oma vaimsesse tugevusse. Kui su füüsis on tugev, siis sa jõuad päeva jooksul rohkem korda saata. Sa muutud enesekindlamaks.

Olete alati enesekindel olnud?

Olen ise olnud väga madala enesehinnangu ja puuduliku enesekindlusega. Seda aitas tõsta kindlasti sportimine. Kuulumine treeninggruppi, raskete treeningute ja võistlustega hakkama saamine tõstab enesekindlust. See on aidanud ka õpingute ja töö osas edasi minna. Minul napib seda ka praegu, aga kindlasti teen selle kallal tööd.

Ükski tee tippu pole kerge. Mis on teid rasketest eluhetkedest üle aitanud?

Aidanud on see, et olen harjunud tööd tegema lapsest peale. Olen olnud terve elu iseseisev. Olen õppinud ka üksi, ilma teiste erilise toeta hakkama saama. Töö tegemine ja vaeva nägemine aitavad. Kasvõi tibatillukeste sammude kaupa edasi. Kui ka mõni päev on kehvem, siis kunagi tuleb ikka päike pilve tagant välja.

Mis on õnneliku naise elu saladus?

Mina usun, et õnnelik saab olla see, kes teeb just neid tegevusi, mis talle meeldivad. See, kes oskab nautida ka pisiasju: head mõtted, raamatud, ilus loodus on kõigile kättesaadavad.