1. Loo tsoonid

"Koristamise protsessile mõtlemine võib sind koheselt ärevaks muuta ning seda eriti juhul, kui oled "kõik või mitte midagi" suhtumisega," märgib Tunit. "Hirm alustamise ja selle ees, et segadusel ei paistagi lõppu tulevat, võib olla vägagi raske lahing." Just nagu iga ülesandega, on ka siinkohal hea alustada väikeste sammudega.

Tunit soovitab kõigepealt ette võtta piirkond, mille segadus sind enim häirib. Kui soovid esimesena teha korda köögi tööpinnad, jaga see ala "tsoonideks" selle põhjal, kuidas erinevaid piirkondi kasutad. Võta näiteks esimesena ette pliit ja seda ümbritsevad esemed, seejärel toiduainete hoiustamise nõud ning viimasena hoolitse masinate eest.

2. Loo "tagavaraladu"

Tunit usub, et on hea anda igale asjale sinu kodus veidi hingamisruumi ja need üksteisest eraldada. Kui näed kõiki asju korraga, siis kasutad neid ka suurema tõenäosusega. Lisaks sellele mõjub visuaalne kord meelele rahustavalt ja tekitab tunde, et sinu elu on ideaalse kontrolli all. Jah, seda ka juhul, kui sööd pika päeva lõpus kraanikausi kohal kiirnuudleid.

Kui sa oled kunagi Instagramis uudistades mõelnud, kus inimesed küll kõiki oma asju hoiustavad, on Tuniti vastus sellele: "tagavaralaos". Soeta mõned suuremad toidukarbid ja säilitusnõud, kus saad perfektselt hoiustada pastat, mida oled mitu kilo ostnud ja neid kaneelipurke, mida sa ostsid, kui poes olles kindel olid, et sul on kodus kaneel otsa saanud. Kasuta esimesena ära need asjad, mida hoiustad riiuli eesosas. Kui miski hakkab otsa saama, saadki "tagavaralaost" juurde haarata. Lihtne – organiseerimine just nagu toidupoes.

3. Kasuta lisaruumi nutikalt

Sul on garaaž või sahver? "Need on ideaalsed paigad nende asjade organiseerimiseks, millele tundub, et sa ei leia mitte kunagi õiget kohta," sõnab Tunit. Lisaks võid sinna paigaldada nagisid ja konkse, millel saad hoiustada koristustarbeid nagu harjad ja mopid, et need sulle ette ei jääks. Kui sul on aed, soovitab Tunit ka aiatarbed pigem seintele riputada, et need võimalikult vähe ruumi võtaks.

4. Kodu organiseerimine on teekond

Koristamine tuleb tavaliselt päevakorda nagu iga teine ülesannegi, kuid just nagu tervislik toitumine ja korralik nahahooldusrutiin, pole ka see kõigest asi, mida aeg-ajalt (ja pigem harva) teha, vaid see peaks olema osa sinu elustiilist.

Tunit sõnab, et see on olnud ka tema üks raskemaid ülesandeid: näha koristamist kui pidevalt kestvat praktikat. See nõuab kannatlikkust, kuid pikas perspektiivis on see seda väärt, kuna tunned end õnnelikuma ja rahulikumana. "Just kodu korras hoidmisel võib olla märkimisväärne mõju sinu üldisele heaolule," ütleb ta. "Oma ümbritseva keskkonna korda seadmine on ideaalne vaimse tervise praktika."

Allikas: PureWow