Kohutav ilu

Ootan 16. märtsi, mil esmakordselt toimuval Aasia sõnatu teatri festivalil “1000 kurge” esietendub ballett “Kuldne tempel”. Lavastaja on Teet Kask, heliloojad Sander Mölder ja Timo Steiner. “Kuldne tempel” põhineb Jaapani kirjaniku Yukio Mishima samanimelisel romaanil ning jälgib noore munga ja kauni templi kummalisi suhteid. Tempel hullutab ja vallutab nooruki üleni, nii et tol ei jää meeltesegaduses üle muud kui selle ilu alge hävitada. Tantsijate kõrval astub üles Eesti andekamaid tšelliste Theodor Sink.

"Kuldne tempel"

Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Kiired küüned

Olen olnud maniküüri ja pediküüri asjus alati isetegemise usku. Ma lihtsalt ei leia seda aega, et kindlal tunnil kuhugi kohale minna! Pigem tegelen oma küüntega siis, kui mulle sobib, näiteks mõne õhtuse filmi kõrvale. Või nagu liigagi tihti juhtub – viimasel hetkel autos –, enne mõnele üritusele jõudmist. Minu viimase aja lemmikud on Mesauda Milano küüneplaadi ebatasasusi korrigeerivad elastsed geelid, mis tagavad naturaalse tulemuse ja millele pole tarvis geellakki peale kandagi.

Liisbet Saue, veebitoimetaja

Rabav raba

Plaanin märtsis jõuda matkale! Näiteks matkajuht.ee pakub mitmesuguseid ägedaid matku, alates tõukerattal kulgemisest kuni räätsamatkadeni. Miks mitte veeta naistepäev Männiku rabas spetsiaalsel naistepäeva räätsamatkal? Sõbrannad kampa ja minek!

Matkama!

Britt Paju, köögitoimetaja

Mullid Saaremaal!

Ma ei ole küll eriline naistepäeva tähistaja, ent kui sel ettekäändel saab endale lubada ühe vahva nädalavahetuse, siis minugi poolest! Mullifestival on 7. märtsil Kuressaares toimuv suur šampanja- ja vahuveinifestival.

Kas oled proovinud ainult Meunieri viinamarjasordist valmistatud šampanjat? Või tead, mis vahe on cava’l ja cava’l? Esindatud on parimad mullimajad ja tuntud sommeljeed, toimuvad koolitused ja degusteerimised. Samal nädalavahetusel leiab Kuressaares aset ka festival NOM (Naised Omas Mullis), mille raames oodatakse nii tervisekonverentsile kui ka ilu- ja tervisemessile. Loe lähemalt bubblefestival.ee.

Elis Svistunova, kujundaja

Atmosfääri ja instrumentaali

10. märtsil esineb Tallinnas Fotografiskas Jaapani hiphopi pioneeriks peetav DJ Krush. Mäletan kooliajast, et hommikuti oli üliraske üles saada, sest olin öösel jälle rannas jalutamas käinud. CD-pleier oli sel ajal elektroonilisest muusikast pungil, teiste seas oli kindel koht ka DJ Krushi paladel. Oli niiiii mõnus ja on kindlasti ka nüüd!

Gerda Miller, ilutoimetaja

Uus golfisõber

Kuna lumi jäi sel aastal tulemata ja talisport tegemata, tuli leida uusi lahendusi, kuidas nädalavahetusi sisustada. Tänu “valele” ilmale leidsin uue lemmiku – golfi. Kuigi olin küll mänginud minigolfi ning kuulnud erinevatest klubidest, tundus see spordiala siiski kuidagi kauge. Golf X Studio puhul on mängukogemus kordi põnevam ja reaalsem, kuna tegu pole tavalise minigolfiraja, vaid simulatsiooniga. Vaata golfx.ee/tallinn.

Golf X Studio

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Mine Paide!

Pärast käesoleva numbri fotosessiooni, mille tarbeks pidin elus esimest korda Paidesse sõitma, julgen käsi südamel öelda, et need, kes veel isegi ei teadnud, et Paides miskine teater on, peaksid end kindlasti selle kontseptsiooniga sügavamalt kurssi viima.

Nüüdseks olen oma silmaga küll vaid ühte Paide Teatri etendust näinud – hingematvalt lummavat kehapoeesiateost “Between Dreams and Drowning” –, kuid ei plaani kohe kindlasti sellega piirduda.

Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Tulipunane lilleke

Käisin möödunud nädalavahetusel lillepoes emale sünnipäevaks kimpu ostmas. Toredaks üllatuseks said kõik ostlejad kingituseks pisema või suurema hüatsinditaime. Nagu üllatusele kombeks, olid pungad veel kinni, nii et värvi järgi lemmikut valida ei saanud. Olgugi et paljudele on hüatsindi äratuntav lõhn liiast, siis mulle meeldib! Tõenäoliselt seetõttu, et meenutab lapsepõlve, mil sai hoidjatädi hüatsindirikkas aias ringi möllatud.

Igatahes kui lilleke lõpuks pungad avas, nägin maailma kõige ilusamaid õisi – kiirgavalt fuksiaroosasid. Lill nagu muinasjutt!

Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Lemmikkirjanik

Olen suur Jaan Krossi loomingu austaja ja kuulnud, et Loomingu Raamatukogus on ilmunud tema “Tiit Pagu”, seadsin kohe sammud raamatupoodi. Värssromaani lõpetanud, võtsin taas ette raamatud, mille põhjal kunagi oma bakatöö kirjutasin, “Kolme katku vahel” kõik osad... ja luge­sin need (vist neljandat) korda läbi. Meenus ka suurepärane võimalus Jaan Krossi ja Ellen Niiduga intervjuuks isiklikult kohtuda. Hea juhuse tahtel sattusin ka just 19. veebruaril Draamateatrisse vaatama Unduski “Suurt Siberimaad”, mis põhineb Krossi elukäigu motiividel... 19. veebruaril saanuks kirjanik 100. Palju õnne, maestro!

Tule peole!

Anne & Stiil kutsub sind 7. märtsil Hilton Park Lounge’i suurele naistepäevapeole, kus sind ootavad parim muusika, kaasakiskuvad mängud, vinged auhinnad ja kingi­tused! Rohkem infot leiad Anne & Stiili Facebookist. Haara sõbranna käevangu ja kohtumiseni!