ISAPSi andmetel oli 2018. aastal üleilmses edetabelis teisel kohal rasvaimu, mis Eestis nii populaarne ei ole. Kolmandale kohale jäi 10,4% silmalaugude opereerimine, mis on ka Eestis küllalt levinud.

Pikaaegse ilukirurgia kogemusega Dr. Jaan Troosti sõnul on rindade suurendamine küll kõige populaarsem iluoperatsioon, kuid üha enam liigutakse loomulikuma tulemuse poole. “Eeskätt soovitakse proportsioonis keha ja sünnituse eelse välimuse taastamist. Ebamõistlikke soove ja sellest tulenevat klientide ukse taha saatmist oli mullu vähem,” sõnas doktor.

Ilu ja tervise keskuse The Health Clinic andmete põhjal oli rindade suurendamise järel 2019. aastal edetabelis teisel kohal hoopis rindade vähendamise ja tõstmise protseduurid. “Ühe unistus on teise nuhtlus - pea sama palju kui suurematest rindadest unistajaid, on neid, kes soovivad rinnavähendusoperatsiooni või vajunud rinna kohendamist,“ toob Jaan Troost välja. Aastas enam kui 400 operatsioonis osaleva Jaan Troosti sõnul ei taha enamik naisi muud, kui normaalset rinnapartiid, mis võimaldaks sportida või ilusat pesu kanda.

Uue trendina ilukirurgias toob Troost välja lipofillingu, mille osakaal kasvas mullu nende kliinikus kõige kiiremini. Tegemist on uudse protseduuriga, kus oma kehaarasv eelmadatakse piirkonnast, kuhu seda ei soovita ja süstitakse seejärel soovitud piirkonda. Populaarseimaks protseduuriks on Troosti sõnul rindade suurendamine oma rasvaga, mis võimaldab saada soovitud tulemuse ilma implantaatideta.