2. Tuleta endale igapäevaselt meelde, mida sa enda juures armastad. Milles oled sa parem, kui enamik teisi inimesi, keda tead? Mida sa kunagi enda puhul muuta ei tahaks? Enesearmastus on valik. Kas sa keskendud asjadele, mida enda puhul armastad või keskendud asjadele, mida ei armasta?

3. Ole enda vastu lahkem, kui asjad ei õnnestu. Selle asemel, et öelda "see oli minust nii rumal", ütle hoopis "see oli minust inimlik". Küsi endalt, mida saad sellest ebaõnnestumisest õppida.

4. Teeni ära enda austus. Õige asja tegemine isegi siis, kui keegi pealt ei vaata, lubab meil endasse paremini suhtuda. Kui meie minapilt on tugev, saame kergemini hakkama ka olukordadega, kui teised meid valesti mõistavad.

5. Võta omaks enda tugevused ja nõrkused. Praeguse olukorra aktsepteerimine, isegi kui see sulle ei meeldi, aitab sul tulevikus kasvada. Iseenda aktsepteerimine koos oma tugevuste ja nõrkustega on üks kõige võimsamaid asju, mida saad enda heaks teha.

6. Investeeri iseenda tulevikuversiooni. Sageli teeme valikud hetkelise mugavuse nimel, varastades rahulolu tuleviku arvelt. Tee trenni, kui pole tahtmist. Loe midagi selle asemel, et tund aega sotsiaalmeediat vaadata. Tee midagi, millest sul tulevikus kasu on.

7. Sinu tunded on normaalsed. Hetkeline emotsioon ei kesta igavesti. Kui lased vabaks süütunde oma emotsioonide pärast, ei kogune sinu sisse negatiivsed tunded. Selleks, et tunded mööda läheksid, pead neid aktsepteerima.

8. Defineeri, mida enesearmastus sinu jaoks tähendab. Ole täpne. Pane tähele, millal tunned ennast kõige paremini. Mida sa kannad? Mis sinu ümber toimub? Kas väljas on soe? Luba endale rohkem selliseid hetki.

Allikas: We're not really strangers / Instagram: @werenotreallystrangers