Mõista oma emotsioone

Seksuoloog dr Jess O'Reilly tõdeb, et peale seksimist päeviku pidamine aitab teil mõista oma sügavamaid erootilisi tundeid või emotsioone, mis on üldse olulised, et oleks tuju seksida. "See ei tähenda, et tahadki nüüd nende tunnete esinedes alati seksida, aga nende tunnete puudumisel ei ole seks kindlasti valikuvõimaluski," selgitab ta. "Sa märkad ühel hetkel kindlat mustrit, näiteks selle kohta, kuidas sa end enne seksi tundsid ja see aitab sul mõista su iha emotsionaalseid külgi ja valmisolekut seksimiseks."

Kui oled juba mõnda aega pannud kirja, millised emotsioonid sul vahetult enne seksiisu tõusmist tekkisid, võid hakata selle põhjal muutma oma elustiili, käitumist ja suhtumist, et vajadusel oleks sul rohkem tuju seksida. See võib aidata ka su partneril sind paremini mõista. "Kas tahad tunda end armastatuna, enesekindlalt, ihaldatuna, lõõgastatuna, hinnatuna, nähtuna, hetkes kohal, teadlikuna või seksikana?" küsib O'Reilly. Muidugi kõlavad kõik need tunded suurepäraselt, aga neid päevikusse kirjutades mõistad, millised on sinu jaoks kõige olulisemad.

Mis sind erutab?

Teiseks aitab peale seksi päevikusse kirjutamine sul mõista su tugevaid erootilisi tundeid ehk emotsioone, mis sinu jaoks seksi eriti nauditavaks muudavad. "Võid avastada, et seks on väga kuum, kui tunned võimu, keegi käsutab sind, esitab väljakutse, oled teadlik või hoopis mänguline," selgitab seksuoloog.

Mõned küsimused, millele O'Reilly soovitab sul päevikut pidades vastata, on: mida see seksuaalne vahekord minu jaoks tähendas? Kuidas ma end enne seda tundsin? Kuidas mina/nemad/meie selle vahekorrani jõudsime? Kuidas ma end selle vahekorra ajal tundsin? Aga pärast? Mis puudutab minu tuju, und, romantilisi ja sotsiaalseid suhteid, dieeti, tööga seotud harjumusi, stressitaset, trenni või teisi elemente, mis mõjutasid mu ihasid ja avatust?

Muide, kui otsustategi partneriga seksipäevikut pidama hakata, siis mitmetes raamatupoodides ja ka e-poodides on saadaval spetsiaalselt selleks mõeldud päevikud. Aga muidugi võib oma mõtted kirjutada üles ka tavalisse joonelisse märkmikusse.

Allikas: elite daily