Selle asemel, et kohe pärast ärkamist telefoni järele haarata ja ennast viimaste uudistega kurssi viia, tee endale kingitus ja mõtle kolmele asjale oma elus, mille eest sa tänulik oled. Võid alustada lihtsalt, näiteks olla tänulik selle eest, et üles ärkasid, et oled terve, et sinu lähedased on terved, sul on katus pea kohal, toit laual...

2. Mida ma täna aktsepteerin?

Kui uudiste lugemine tekitab sinus reaktsiooni "see ei saa juhtuda" või "ma ei saa sinna minemata jätta", muudad ise oma hetkeolukorra raskemaks. Mõtle asjadele, millega sul on raske leppida ja lase neist lahti. See ei pruugi sulle meeldida, aga olukord on selline. Pole vaja seda enda jaoks keerulisemaks muuta.

3. Millele ma täna pühendun?

Kui oled oma reaalsusega leppinud, küsi endalt, kuidas saad hetkeolukorrast parima võtta. Millisest päevast sa unistad? Kas tahad tunda ennast õnnetult, et on järjekordne isolatsioonis olemise päev ja partneriga tülli minna? Vaevalt. Ütle endale parem, et täna tuleb ilus päev ja tegutse selle nimel.

4. Kuidas ma täna loodusega ühendust saan?

Värskes õhus viibimine teeb head nii kehale kui meelele. Hoolimata sotsiaalsest isolatsioonist peaksid iga päev hingama värsket õhku. Kui sa ei saa inimestega kokku puutumata välja minna, tee aken lahti või naudi tassikest kohvi rõdul.

5. Kuidas ma täna oma keha liigutan?

Liigutamine ja treening on parim leevendus stressile ja aitab ennetada teisigi vaimse tervise probleeme. Mõtle, kas rullid täna mati lahti ja teed kaasa mõnda videotreeningut või harrastad võimalusel hoopis trepijooksu?

6. Kuidas ma saan täna ilu luua?

Ilu ja loovus teevad meelele head ja aitavad tuju üleval hoida. Mõtle, mida saad täna teha, et loominguline olla. Võid joonistada, maalida või miks mitte näiteks päevikut kirjutada.

Allikas: Thought Catalog