Kui mõtled, et uude suhtesse astudes tuleb kogu minevik unustada, ei ole see päris nii. Varasematest suhetest tasub kaasa võtta õppetunnid ja kogemused, et uues suhtes mitte vanu vigu korrata. Kuigi iga suhe on unikaalne, õpime me enda kohta iga kord midagi uut, mis aitab luua õnnelikuma ja tervislikuma suhte.

2. Su kaaslane ei ole mõtetelugeja

Kui loodad, et su kaaslane teab igal hetkel, mida parasjagu vajad või soovid, ei ole see nii. Ükskõik kui väga ta sind ka ei armastaks ja sinust ei hooliks, ei oska ta paraku su mõtteid lugeda. Sellepärast peaksid alati kaaslasele otse ütlema, kui midagi konkreetselt soovid, mitte eeldama, et ta teab seda iseenesest. Sama kehtib ka negatiivsete asjade kohta.

3. Mitte keegi ei ole täiuslik

Ükskõik kui hea su kaaslane ka pole, ei saa ta olla täiuslik. Samamoodi ka sina ise. Pea seda meeles, kui väikesed asjad sinus pettumust valmistavad. Ka sina ei suuda alati kõike õigesti ja kaaslasele meelepäraselt teha.

4. Mõtle hoolega, enne kui ütled ja teed asju, mida võid hiljem kahetseda

Sõnad võivad palju haiget teha. Sellepärast tasub alati mõelda, enne kui näiteks tüli käigus midagi mõtlematut ütled. Isegi, kui palud andeks, jäävad ebameeldivad sõnad pikaks ajaks kummitama.

5. Inimese tõeliselt tundma õppimine võtab aega

Kui olete koos olnud mitu kuud või isegi aasta, võid arvata, et tead oma kaaslast päris hästi, kuid see ei ole nii. Kellegi tõeliselt tundma õppimiseks läheb aastaid. Seega ära ole üllatunud, kui uutes olukordades avastad, et su partner reageerib sinu jaoks ootamatult.

6. Ära aruta oma suhtedetaile teistega

On normaalne, et arutate sõbrannadega muuhulgas ka suhete üle, aga liiga palju detaile ei maksa neile rääkida. See võib mõjuda kaaslase reetmisena. Sa ju ei tahaks, et su kaaslane sõpradele kõike räägiks? Mõned asjad on mõeldud ainult teie kahe jaoks.

7. Ära unusta näidata, et sa hoolid

Mida kauem olete koos olnud, seda rohkem võid hakata partnerisse suhtuma iseenesestmõistetavalt. Hoolitse selle eest, et seda ei juhtuks. Jätka kõigi nende toredate asjade tegemist, mida tegid suhte alguses. Käitu nii, et su kaaslane saaks aru, kui oluline ta sinu jaoks on. Retsept oma partneri hoidmiseks on lihtne: käitu nii, nagu püüaksid teda alles endasse armuma panna.

8. Väärtusta teie mõlema isiklikku aega

On normaalne, et kui kedagi armastad, tahad temaga võimalikult palju aega koos veeta. Hoolitse aga selle eest, et teil mõlemal oleks ka oma isiklik aeg - sõprade, pere ja hobide jaoks. Niimoodi olete mõlemad õnnelikumad ja saate koos luua õnneliku suhte.

9. Vaidle arukalt

Vaidlused ja konfliktid on normaalne osa suhtest. See ei tähenda, et teie suhe oleks halb või hukule määratud. Oluline on meeles pidada, et kui teil on probleem, siis peaksite seisma ühtse tiimina probleemi vastu, mitte teineteise. Ära unusta ka konflikti käigus, et tegemist on inimesega, keda sa armastad.

Allikas: Herway