Olen alati olnud katsetaja – minu inspiratsiooniallikad on uued materjalid, vormid, lõiked, värvid ja kliendid. Tänu katsetustele olen leidnud oma käekirja hoopis lihtsuse ja millegi ägeda kombineerimisel. Üle kõige armastan materjalina siidi ja tänu sellele teen põhiliselt pidulikke kleite.

Pruutkleitide valmistamine on olnud alati üks mu töö ilus osa, teen aastas keskmiselt 25 pulmakleiti. Viimastel aastatel olen tulnud vähemalt korra aastas välja eraldi pruutkleitide kollektsiooniga, et stuudiopoes oleks ka valmiskleite.

Kas ja kuidas erineb tulevane pruut teistest klientidest?


Tegelikult ei erinegi, kõik, kes mu stuudiosse satuvad, on juba häälestatud õnnelikult ning otsivad midagi ilusat, olgu selleks kleit, ehe või emotsioon. Pruutkleidi puhul pean loomulikult arvestama palju rohkem sellega, kus pulmad toimuvad, mis on peigmehel seljas ja kas on tegemist kirikliku laulatusega. Väga tihti on abiellujaks juba minu moeloomingu austaja… Näiteks tegin suvel pulmakleidi oma vahest kõige pikaajalisemale kliendile, kes otsustas pärast nelja lapse sündi ja 20 aastat kooselu lõpuks abielluda! Mulle oli see suur au ja loomulikult ka pinge, et kleit saaks temalik, aga samas ikka midagi sellist, mida ma talle veel ei ole loonud.

Kõige erilisem pruutkleit, mille oled valmistanud?


Minu jaoks on iga kleit eriline. Üks viimase aja kõige ägedamalt eriline kleit valmis eelmisel suvel pulma jaoks, mis toimus Pariisis Ritzi hotellis. Asukoht oli juba nii eriline ja pruut nii cool, et minul jäi üle vaid 15 meetrit Duchesse’i siidi kleidiks vormida. Möödunud suve lemmikkleit valmis puhtalt pruudi väga erilise soovi põhjal – ta soovis midagi lendlevat, samas suure vormiga ja õrna. Tulemuseks oli tõeline kuningannakleit. Ja mainimata ei saa jätta kleiti, mis inspireeris meest naise kätt paluma ja pulmi korraldama!

Enne, kui pruut moekunstniku poole pöördub, võiks ta…


Kõige parem oleks alustuseks vaadata Pinterestist või veebist välja kleidid, mis meeldivad. Salongis on mul olemas erinevad valmiskleidid ja neid proovides saab juba selgemaks, mis sobiks ja mis kindlasti ei sobi.

Milline on Aldo Järvsoo bestseller-pruutkleit?


Täielik bestseller pulmakleitide puhul on siidšifoonist lendlev kleit, mis sobib vist tõesti kõigile.

Millist moenõu annaksid pruudile?

Pulmad on sinu ja su mehe armastuse tähistamiseks. See ei ole moešõu ja sa ei pea kellelegi midagi tõestama. Kleit peab olema sinulik, ilus, aga samas mugav. Mõte pulmapäevast võib tunduda ilus, aga pruudi (kes enamasti otsustab vastutada kõikide heaolu eest!) jaoks tähendab see tervet päeva kontsadel asjaajamist, pildistamist ja lõpuks ka pidu. Puhka enne pulmi korralikult välja ja naudi seda ilusat päeva.

Aga peigmehele?


Mida lihtsam ja klassikalisem ülikond, seda parem! Olen näinud peigmehel valget peenvillast ülikonda, mis paistis nii läbi, et ta pidi sinna alla lõpuks beežid stringid panema…

Mis puudutab pulmakorraldust, siis isegi kui pruut ei taha, võta enda kanda pool organiseerimist vajavatest teemadest! Isegi kui teil on väga hea pulmakorraldaja. Kohustuste jagamine on abielule parim algus.

Aldo Järvsoo loominguga saab tutvuda www.aldojarvsoo.com

Embassy of Fashion

Rävala pst 7

Jaga
Kommentaarid