Tim Bluzi kollektsioon oli äge alguspauk moenädalale. Meie oma Jeremy Scott pakkus moodi popkultuuri võtmes ja see kõik oli vürtsitatud mõnusa huumoriga. Kollektsioonis oli nii naiste- kui ka meestetooteid, kuid paljud asjad olid unisex tundega ja kantavad kõigi poolt. Ja minu parima aksessuaari auhind (improviseerisin selle praegu) läheb tema kuldsele rahapõrsale.

Tim Bluz

Katrin Aasmaa looming oli täiskasvanulikum kui varem, kuid ei, kindlasti mitte igav! Kollektsioon oli täis pikitud nutikaid uusi ideid - korsett meestele, uudse lõikega pintsak, mis meenutas pisut kõrge puusajoonega body, kahe nokaga mütsid... Minu lemmik esimese päeva komplekt tuleb ka sellest kollektsioonist ning selleks on kuldse riietuse ja musta mantli kombo - maskuliinne, edev, kindlameelne samaaegselt.

Katrin Aasmaa

Nii mõnigi asi Alexanderlingi kollektsioonist oli meie lugejatele tuttav ka Henessi Schmidti fotoseeria kaudu. Iga kord, kui palusin selle brändi kleiti Henessil selga proovida, ta elavnes ja küsis, et kelle looming see on. Oh, kui palju lihtsalt kantavaid, naise keha kauniks voolivaid kleite ja seelikuid selles kollektsioonis oli! Eriliselt tõstaks preeriast inspireeritud kollektsioonis esile asümmeetrilisi poolläbipaistvaid seelikute ja kleitide alumisi ääri, mis kenasti suvetuules lehvima hakkavad.

Mammu Couture oli oma esitlusse süstinud kõike, mis selle brändi DNAle nii omane - rohkelt pitsi, lilli, mustvalged kombinatsioonid, naiselikud pastellid, nukulikud lõiked. Kuna karantiin kinkis rahulikumat aega, siis Maria oli selle investeerinud rohkesse käsitöösse, mis kollektsiooni nii veetlevaks tegi. Parima muusikavaliku auhind läheb kindlasti Mammule, sest õrnad naiselikud ja positiivsed helid toetasid kollektsiooni mõtet 100%.

Tallinn Design House näitas kümne disaineri loomingut. Mulle oleks väga meeldinud, kui oleks disainerite nimekirja enne kollektsiooni näitamise algust näidatud, sest teiste kollektsioonide puhul teadsime disainerit ette. Muidu oli aga tegemist Eesti disainiga oma tuntud headuses ja kindlas professionaalsuses. Õigupoolest tundus mulle, et ei olekski olnud vaja midagi lillede ja roheliste taimedega kompenseerida. Tallinn Design House’is müüdav mood on isegi suurepärane.

Kirill Safonovi kollektsioon tuli esitlusele fotodena, mitte catwalkil, sest disainer oli juba oma loomingu maha müünud. Seetõttu oli see esitlus kõige vähem mõjus, kuna catwalk äratab moe ikka tõeliselt ellu. Kollektsioonis oli näha tema kuulsaid puhvvarrukaid, ilusate lõigetega kleite. Kuid olles juba pisut näinud tema järgmisi loomingulisi katsetusi ehk suvekollektsiooni killukesi, olen ma nende osas palju rohkem elevil. Jään ootele, Kirill!

Kirill Safonov
Jaga
Kommentaarid