Siin on viis märki, et sul on lihtsalt töö juures keeruline periood:

1. Pärast väikest pausi tunned ennast paremini

Muidugi on pärast puhkust töö juurde naasmine keeruline, aga kui tunned pärast väikest tuulutamist ennast töö juures rahulikumana ja suudad paremini keskenduda, on see hea märk. Võib-olla tunned isegi suuremat motivatsiooni uute projektide kallale asumiseks?

2. Sind häirivad väikesed asjad

Kui tunned, et lähed närvi sellepärast, et internet on aeglane, printer ei tööta või kohvimasin on katki, on tõenäoliselt tegemist lihtsalt halva päevaga. Võid tunda, et ärritud ka kolleegide peale, kes sinuga ei nõustu. Kui võimalik, mine kontorist välja ja tee värskes õhus väike jalutuskäik. Ilmselt läheb see tunne mööda.

Kui meil on parasjagu suur töökoormus või palju vastutust, on üsna tavaline, et ärritume kergemini kui tavaliselt ja laseme väikestel asjadel paisuda suuremaks, kui nad väärivad.

3. Töö võtab kogu sinu aja

Probleem võib peituda selles, et sa küll armastad oma tööd ja kolleege, aga pingutad tööajaga üle. Kui oled kogu aeg kättesaadav, ka õhtuti pärast ametliku tööpäeva lõppu, võib tasakaal töö ja vaba aja vahel kiiresti paigast minna.

Kui asi on tõsine ja koormus sinu jaoks liiga suur, proovi ülemusega rääkida. Kui sul on tiimiliikmeid ja koostööpartnereid, anna neile teada, et vastad kirjadele tööpäeva lõpuni. Tee enda jaoks reegel, et hilisõhtul meile ei vaata.

4. Sa ei ole oma töös enam nii hea kui varem

Kui ärritud sellepärast, et oled hakanud töö juures tegema väikeseid vigu, mida varem ei teinud või tunned, et su motivatsioon on kadunud, ei pruugi see tähendada, et vajad uut tööd. Kui tunned motivatsioonipuudust, võib see olla märk, et vajad lihtsalt uusi väljakutseid. Räägi oma ülemusega!

Kui teed rohkem vigu ja ei tunne ennast enam nõnda enesekindlalt kui varem, proovi samuti ülemusega rääkida, et panna tähele, kas sind ohustab ehk petisesündroom.

5. Sa ei ole oma kolleegidega ammu lobisenud

Kui oled kurnatud, on väga keeruline leida energiat niisama lobisemiseks, et uurida, kuidas kolleegi lapsed elavad või jagada niisama mõnd naljakat seika. Kui tunned, et sa tõesti ei salli oma tööd, püüa meenutada, millal sa viimati kolleegidega lobisesid millestki muust peale töö? Kui sa ei mäleta, tee oma lemmikkolleegile ettepanek võtta koos kohvi ja niisama lobiseda. See aitab stressi ja väsimust leevendada.

Ja siin on kolm märki, mis näitavad, et viga on tõepoolest sinu töös:

1. Sinu ülemus ei austa sinu töö ja vaba aja tasakaalu

Kui tunned, et töökoormus on liiga suur ja sa ei jõua tööpäeva jooksul asju tehtud, tuleb ülemusega rääkida. Kui ülemusega vestlemisest abi pole ja muudatusi pole võimalik teha, võib olla käes aeg tööturul ringi vaatama hakata.

2. Sa tunned igal õhtul pühapäevale omast ärevust

Pühapäeva õhtud on karmid, sest ükskõik kui väga sa ka oma tööd ei armastaks, on puhkuserežiimist välja tulek keeruline. Küll aga peaks juba esmaspäeva õhtuks parem enesetunne olema. Kui aga tunned igal õhtul pühapäevale omast ärevust, on midagi valesti.

3. Sul on füüsilised sümptomid

Kui sul on pideva stressi pärast peavalud, kõht korrast ära või mõni muu terviseprobleem, võib see olla su keha märguanne, et tegemist ei ole sinu jaoks õige tööga. Me veedame suurema osa oma elust tööl ja sellepärast on tähtis, et me valdava osa ajast ennast seal hästi tunneksime.

Allikas: The Everygirl