Victoria kirjutab, et Pariisis elades liikus ta väga palju jala. Samas ei keelanud noor naine endale head ja paremat. "Polnud sugugi imelik juua kohvikus raamatu kõrvale pokaal veini," meenutab Victoria. Ta lisab, et sööma minnes olid eelistatud värsked kohalikust toorainest valmistatud road. Portsjonid olid aga väiksemad kui Inglismaal.

Muuhulgas tegi Victoria mõne kuu vältel erinevaid tähelepanelikuid. Ta arvab, et just need nipid aitavad prantslannadel säilitada nende imetlusväärset figuuri.

Pariislannad ei jäta end millestki ilma

Hõrgud road ja hea vein on Prantsuse kultuuri lahutamatu osa. See on miski, millest kohalikud ei suuda loobuda. Saladus peitub aga väikestes portsjonites. Võlu on iga ampsu nautimises, mitte suure koguse alla kugistamises.

Prantsuse modell Cindy Bruna ütles väljaandele The Coveteur, et kui on kodus Pariisis, valmistab ta endale iga päev midagi süüa. "Kui lähen aga välja, siis ei hoia ma millegi pealt kokku. Ma ei lähe välja sööma selleks, et endale salatit tellida," sõnas Cindy.

Pariislanna planeerib ette

Victoria sõnul on prantslannad justkui mõõdukuse etalonid. Nad teavad täpselt, kuidas nad midagi teevad.

Seda kinnitab ka modell, Instagramis laineid lööv Jeanne Damas, kes rääkis väljaandele Vogue Paris, et kui ta kavatseb õhtul veini juua, siis päeval hoidub ta puuviljadest ja mahlast.

Head harjumused kujunevad varakult

"Mu ema õpetas mulle, kui oluline on oma naha ja keha eest hoolt kanda," sõnas modell Sigrid Agren.

Harjumused puudutavad ka toitu. Prantslannade jaoks on oluline nautida värskeid ja hooajalisi toite väikestes kogustes ja juua sinna juurde palju vett. Näiteks Prantsusmaal elavad lapsed omandavad sellised teadmised juba varajases eas.

Värske toit on peamine

Prantsuse köögi lahutamatu osa on hooajalised toorained, sest nendest toidu valmistamine tagab selle värskuse, hea maitse ja tervislikkuse. Kohalikud ja hooajalised toorained on sageli kõiksuguste kahjulike ainete vabad.

"Püüan süüa toite, mis on valmistatud hooajalisest toorainest ja hästi kasvatatud," sõnas näitlejanna Clemence Poesy.

Oma sõna ütleb sekka ka modell Sigrid Agren: "Ma ei järgi ühtegi kindlat toitumiskava. Eelkõige proovin aga tervislikult toituda ja söögi osas teadlik olla. Väldin töödeldud toite ja söön palju puu- ja juurvilju, pähkleid ja täisteratooteid. Olles üles kasvanud Martinique'is, armastan ka värsket kala ja söön seda peaaegu iga päev."

Prantslannad käivad väga palju jala

Victoria sõnul on prantslannade jaoks füüsiline ja vaimne tervis olulisel kohal. Kui vähegi võimalik, siis minnakse jala.

"Ma sunnin end palju jalutama. Kui mul on kuskil kokkusaamine, pargin auto 20-minutilise jalutuskäigu võrra kohtumispaigast kaugemale. Pariis on linn, kus saad palju jalutada. Vahel, kui mul on aega, jalutan tund aega. Püsin nii palju õnnelikumana," sõnas modell Caroline de Maigret.

Prantslannad joovad palju-palju vett

Loomulikult on vee joomine vana ja kõigile teada nipp. Prantslannade jaoks on see aga olulisel kohal. Näiteks saad rohke veetarbimise läbi parema naha ja enesetunde. Modellid eelistavad ka taimeteed ja mineraalvett.

Hea enesetunne on kõige tähtsam

Caudalie asutaja Mathilde Thomas kirjutas oma raamatus "The French Beauty Solution" arusaamast, et häid asju saavutatakse ainult suurte raskustega või läbi ohverduste. Thomase sõnul pole aga ükski asi mõttekas, mis põhjustab inimesele kannatusi. "Ilu on midagi, mis pakub sulle naudingut, sest kui tunned end hästi, näed ka ilus välja," sõnab naine.

Näiteks Prantsusmaal suhtutakse ka trenni pisut teistmoodi. Pigem hoidutakse jooksulindil higistamisest ja tegeletakse rahulike meditatiivsete harjutustega, mis viivad ära stressi ja parandavad üldist enesetunnet märkimisväärselt. Eelkõige on mõte selles, et söömine ja trenn peaks inimese enesetunnet parandama, mitte tekitama juurde lisapingeid.

Allikas: byrdie.co.uk