Söö rohtu!

Rohelusega koos on saabunud tohutult võimalusi, mida taldrikule kuhjata, aga tihti ei tea ju, mida kannatab suhu pista või kuidas “umbrohtu” või metsataime valmistada. Liina Karroni raamat “Sööme rohtu” kulub seepärast marjaks ära nii mulle kui ka igaühele, kes armastab pikki jalutuskäike metsas ja mere ääres ning peab lugu heast toidust, nagu naadipirukas, nõgesesupp või merikapsatempura.

Söö rohtu!

Tiiu Suvi, toimetaja

Innustu naistest

Kui olin lõpetanud Mia Kankimäki hõrgu debüütromaani “Asjad, mis panevad südame kiiremini põksuma” Jaapani õuedaami Sei Shōnagoni elust, hakkasin ootama tema järgmist teost. Ja siin see on! Raamatus “Naised, kellest ma öösiti mõtlen” kangastuvad minategelasele kirjanikud, kunstnikud, maadeuurijad, depressioonis vanatüdrukud, sõjakorrespondendid ja renessansiaegsete aristokraatide naised. Autor suundub kirjaniku ja kohvifarmeri Karen Blixeni, kreisi kunstniku Yayoi Kusama jt teda köitnud naiste radadele. “Nende inspireerivate öönaiste elu ei ole traditsioonilist teed mööda kulgenud. Nad on üle piiri läinud ja teinud asju, mida neilt pole oodatud. /---/ Kuid nad kõik on kuulanud oma südamehäält ning langetanud otsuseid ajastu ootusi trotsides,” tõdeb ta. Järgimist väärt on ka öönaiste nõuanded, näiteks “Ole julge. Mis sest, et kardad” ja “Mängi nende kaartidega, mis sulle antakse. Haigused ja nõrkused on materjal” ja “Ära nämmuta, mine”.

"Naised, kellest ma öösiti mõtlen"

Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Lapsepõlve unistusi täitma

Rahvusooper Estonia Facebooki-lehelt leiad märksõnaga “Balletihommik” balletitunnid just meiesugustele – ilma igasuguste kogemusteta isehakanud baleriinidele. Proovisin balletiliigutusi järele teha ja võin kinnitada, et tegu on päris tõhusa trenniga!

Hea harjumus terveks eluks

Aina enam kosmeetikafirmasid lisab uut kreemi turule tuues soovituseks, et toodet kantaks näole massaaži abil. (Otse loomulikult võid seda rakendada ka näoõli puhul.) See lihtne, mõnest liigutusest koosnev harjumus lükkab edasi naha vananemist ja on tasuta investeering sinu ilu tulevikku.

Mõnus näomassaaž

Elis Svistunova, kujundaja

Sport uhkes üksinduses

Minu lemmik – ja ka ainus sportlik aja­viide – on olnud alati rattasõit. Eriti meeldib mulle sõita hilises õhtupimeduses. Kuna mu kodu asub suhteliselt liiklusrohkes kandis, ongi parem sõita siis, kui linn magab.

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Kimonosuvi

Karin Rask ehk Kalamaja Printsess on valmis saanud sametkangajääkidest õmmeldud kimonote kapselkollektsiooni. Ja kas see pole mitte ideaalne rõivas suveilmaga kulgemiseks? Psst, kõiki eksemplare on vaid üks kuni kaks. Otsi kaunitare: kalamajaprintsess.com.

Hingele, vaimule, kehale

Kui karantiini järel ei ole kohe tunnet, et sooviks end koos teiste arenguhuvilistega ühisesse ruumi sättida, soovitan suunduda globaalse instituudi Mindvalley veebilehele, mis pakub võimalusi enese kasvatamiseks nii vaimsel kui ka füüsilisel tasandil. Näiteks minu igapäevastesse edasiviivatesse praktikatesse kuuluvad sealsed meditatsioonid ja podcast’id.

Vaimutoitu

Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Hüatsint purgis

Kriisi alguses olin veendunud, et nüüd, kui on rohkem kodust aega, hakkan tege­ma kõiksugu uhkeid ilu­protseduure. Lühidalt öeldes: see jäi ära. Osati see­tõttu, et ma liht­salt leidsin muid asju, millega aega sisustada (loe: laiskus), teisalt aga seepärast, et alustasin oma uue lemmikkreemi kasutamist, millega on kõik varasemad nahamured kadunud (ptui-ptui-ptui!). Lõuna-Korea ilubrändi Huxley sügavniisutav näokreem liugleb nahal nagu või kuumal pannil. Janune nahk naudib, transformeerudes krõbisevast “paberist” siidiseks ja siledaks. Boonuseks on õrn lillelõhn.

Hea kreem rõõmustab.

Liisbet Saue, veebijuht

Romantikat ja maasikaid

Suvi on parim aeg maasikate söömiseks, nii et võta viimast nendest maitsvatest marjadest! Söö maasikaid otse peenralt, lisa smuutisse, valmista varuga toormoosi, lisa kaunistuseks (pann)koogile, pudrule või värskele salatile. Ja ära unusta, et maasikad šokolaadis on maailma romantilisim magustoit. Õnneks on selle valmistamine imelihtne: sulata šokolaad veevannil ja kasta maasikad sisse. Kaunistamisel kasuta loovust!

Maasikad šokolaadis

Helista!

Ma isegi ei kahtle, et oled väsinud kõikvõimalikest videokõnedest, Zoomi koosolekutest, Skype’i kohtumistest ja Messengeri vestlustest. Olles ligi kaks kuud ekraanisuhtlust harrastanud, on aeg pöörduda tagasi klassikalise helistamise juurde. Jäta näiteks õhtusele jalutuskäigule minnes kõrvaklapid koju ja tee hoopis kõne kellelegi olulisele.

Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Piknikule!

Ajal, mil pidusid ei korraldata ja distantsihoidmine on endiselt oluline, olen käinud mõnel piknikul – saab hoida parajat vahemaad ega pea kohtuma siseruumides! Tegelikult käisin paaril sellisel “lõunasöögil” juba kevadel, aga mida soojemad on ilmad, seda mõnusamad on ka piknikud... Ja nüüd, kui kohvikud on avatud, ei pea ka piknikukorvi täitmisele liiga kaua aega ja energiat kulutama – osta toit oma lemmikkohvikust kaasa või telli see kas või kulleriga kohale!