Kui sada aastat tagasi oli Euroopa naiste oodatav eluiga 55 aastat, siis nüüd kõlab mõte jääda samas vanuses pensionile lausa naeru­väärsena. “Vanus on vaid number” on kreedo, mille järgi elame. 50 on uus 30 – päriselt! Kellelgi pole enam väge, et dikteerida, mis on eakohane või mitte, sest selline lähe­nemine on ajast ja arust.

Me oleme iseenda välimuse loojad ja selleks on rohkem vabadust kui eales varem. Kui tahad, siis võõpa 20aastaselt juuksed hõbelõngaks või tõmba kas või 100aastaselt leoparditähniline pükstükk selga. Rokenroll!

Pole siis mingi ime, kui ihkame, et lisaks sisemisele põlemisele kajastuks forever young ka meie välimuses.

Aamen. Keha, vaimu ja ilu nimel.

Kas iluga saab minna üle piiri?


Nooruse allikat ja igavese ilu eliksiiri on otsitud nii muinas­juttudes kui ka kosmeetika­laborites. Väikeste võitude kaupa oleme jõudnud lähemale viisidele, kuidas aastatega kogunenud väsimust pikemalt eemale peletada.

Tõsi, see, mis ühe jaoks on näos peegelduv elukogemus, märk elatud päevadest, naerdud naerust ja läbitud raskustest, võib teisele tekitada stressi, sest kest, mis teda ümbritseb, pole vastavuses sisemusega – pulbitseva noore hingega, mille parimaks väljenduseks on klaar jume, eluraamatu puhaste lehtedega, mis veel seikluste ootel.

Olgugi et soov hea välja näha on igati loomulik – eriti olu­korras, kus elame vanemaks (ja kortsulisemaks) kui kunagi varem –, siis kinnisidee igavesest noorusest viib vaid hukatusse, nii raamatutes kui ka päriselus. Iluga tuleb osata piiri pidada.

Toetudes Ameerika plastikakirurgide ühenduse statistikale, kasvas USAs aastatel 2010–2015 pehme koe täitesüstide arv 20–29aastaste seas ligi 33%. Vanuseklassis 30–39 aga sooritati juba viis aastat tagasi 270 054 täitesüstimist ning 1,2 miljonit Botoxi-süsti. Kuigi Eestis sellist statistikat pole, nõustuvad valdkonna eksperdid, et ka meil on näha nõudluse ja noorema klientuuri kasvu.

“Iluvaldkond laieneb kiiresti ja turul on aina rohkem teenuseid. Igale murele leitakse lahendus. Protseduurid on ka muutunud kättesaadavamaks, sest mida enam uuendused levivad, seda soodsamaks saab nende hind,” räägib naha­kliiniku Medemis vanemõde Yulia Dotsenko.

Jaga
Kommentaarid