Aed või terrass on justkui eluruumide suvine pikendus. Ilusate ilmadega kolivad sinna köök ja söögituba, rääkimata elutoast ning vahel isegi magamisasemest.

See on koht, kus ilusa ilmaga on mõnus uinakut teha või raamatut lugeda, mediteerida. Ka sõprade ja perega aja­veetmiseks pole suvel paremat paika kui grüüne.

Nii nagu kodu, on ka aed omaniku nägu, stiililt enamasti tubadega sarnane. Kui tegemist on modernse linnamajaga, on tõenäoline, et selle õueala on kujundatud nüüdisaegses võtmes, kasutades disain­mööblit ja korrapärast istutust. Puu­majas asuva boheemlasliku korteri juurde kuulub tavaliselt taimedest tulvil, punutud rotangmööbliga tõeline rohe­oaas. Palkmajaga maakodu aga ümbritsevad eakad viljapuud ja peenrad, mille keskel kindel koht puidust õuemööblil.

Aia kujundamine ja taimede kasvatamine on pikk protsess, mis vajab hoolt ja teadmisi. Kuid seda mõnusam on enda rajatud ja kujundatud roheluses ka aega veeta ning päikeseprillide varjust töö vilju imetleda.

Suvi on päris kindlasti ka grillipidude, vabaõhuürituste ja terrassil toimuvate vastu­võttude aeg, mil avaneb parim võimalus jagada oma kaunist oaasi sõpradega. Selleks puhuks panime kirja mõned head nipid, kuidas aeda ägedalt dekoreerida.

Jaga
Kommentaarid