Lagoses sündinud Nnenna elab Eestis 2016. aastast, mil otsis võimalusi oma modellikarjääri edendada. “Mu vend, kes tegeleb nüüd Londonis muusikaga, elas paar kuud Eestis ja ta arvas, et mullegi võiks siin meeldida. Modellindusega tegelesin juba Nigeerias, kus on palju väga häid modelle, aga kuna olen null-suuruses, oli mul seal päris keeruline,” selgitab Nnenna. “Minu suuruses modelle hinnatakse rohkem Euroopas, New Yorgis... ja otsustasingi end mujale kolides proovile panna. Pidin mugavustsoonist väljuma ja otsustasin Eestile võimaluse anda. Aga ma ei tahtnud lihtsalt kuhugi kolida, vaid kasvada koos selle maaga.” Nii esitas Nnenna dokumendid Euroülikooli. “Kui sain teada, et olen vastu võetud, suhtusin sellesse kui heasse märki. Mõtlesin, et ehk kolin pärast ülikooli lõppu Nigeeriasse tagasi, aga siis hakkas ka modellitööga hästi minema. Seega otsustasin vaadata, kuhu edasi...”

Eestisse kolides oli naise ainus ootus, et siin saaks inglise keelega hakkama. “Mõistsin kohe, et Eesti pole ingliskeelne riik ning et siin hinnatakse väga kohalikku keelt ja kultuuri. Mina pean selle maaga kohanema, mitte vastupidi. Seni on minu kõikides töökohtades töökeeleks olnud siiski inglise keel. Aga tahan ära õppida nii eesti kui ka vene keele.”

Vend, kes Eestis elamist soovitas, peatus siin napid paar suvekuud ja külmast talvest ei teadnud Nnenna midagi enne, kui seda omal nahal koges...

Jaga
Kommentaarid