Need on kuus iluõppetundi, mida Heidilt õppida:

1. Käitu terve mõistuse järgi

“Suur osa ilust lähtub tervest mõistusest. Mulle saadetakse ilutooteid maailma erinevatest nurkadest ja mulle meeldib neid proovida, aga minu põhilised tooted on kõige olulisemad,” räägib Klum. “Kui ma toitun hästi ja joon palju vett, näen vahet kohe, kui end peeglist vaatan. Sa pead vaatama peeglisse ja näed, kui midagi on valesti. Näiteks, kui su nahka katab vistrik, siis see võib olla seetõttu, et sa sõid midagi ebatervislikku. Kui see näeb välja kuiv ja ei ole pingul, ei ole sa piisavalt vett joonud. Kui vaatad ennast ja kuulad, tead täpselt, mida teha.”

2. See, mida sa sööd, on palju olulisem, kui see, mida sa nahale määrid

“Minu jaoks sõltub ilu toitumisest. Sa ei saa kõike nahale määrides päästa. Selle õppisin ma juba ammu selgeks. Ma olen olnud selles tööstuses 1992. aastast saadik ja olen alati uskunud, et sa oled see, mida sa sööd,” õpetab supermodell. Kuna Heidi teab, et täiusliku toidukorra valmistamiseks on vaja palju aega, aga seda kipub sageli olema just liiga vähe, julgustab ta proovima ka toidulisandeid. “Jah, ükski tablett ei lahenda su iluprobleeme, toitumine on esmatähtis, aga ma usun, et see on hea lisand.”

3. Beebišampoon on parim näopuhastusvahend

“Pikka aega tagasi käisin silmaarsti juures, sest mul oli odraiva ja nad soovitasid mul pesta oma nägu Johnson & Johnson’i beebišampooniga. Mõnel päeval, kui töölt koju jõuan, katab mu nägu mitu kihti võltsripsmeid ja palju meiki ning nad ütlesid mulle, et beebišampoon puhastab kogu selle meigi ära. See tundus loogiline! Nüüd ma seda kasutangi.”

4. Kookosõli on suurepärane multifunktsionaalne toode

“Mulle meeldib kasutada tavalist kookosõli, mida saab osta toidupoodidest. Eriti praegusel ajal Los Angeleses (Heidi elab seal — toim.), kui kõik on nii kuiv ja ma olen palju õues. Mulle meeldib panna seda juustesse ja kehale. See on nii soodne ja muudab kõik nii maitsvaks ja toidetuks. Üleüldse eelistan ma looduslikke tooteid nendele, mis on täis lõhna- ja lisaaineid. Mulle meeldib väga erinevaid tooteid kasutada, aga ma ei jää sageli nende juurde. Pigem kasutan kookosõli.”

5. Vähem on rohkem

“Mulle meeldib end muuta. Seetõttu armastangi oma tööd. Kuid samal ajal, on see kõigest kostüümi kandmine. Üks asi on valmistuda pildistamiseks ja kanda oma nahale palju meigitooteid, mis sobivad kaamera ees kandmiseks (alati palju puudrit!), aga ma ei suudaks seda igapäevaselt teha. Päriselus teed päris asju,” kinnitab ta. Heidi eelistab näidata rohkem oma nahka ja kanda kerget jumestust. “Minu arust on kena näha nahatekstuuri. Kui ma ei ole parasjagu kaamera ees, piirdun tooniva kreemi, ripsmetuši ja põsepunaga.”

6. Õpi vistrikke õigesti pigistama

“Ma räägin oma 16aastasele tütrele, et ta ei tohi oma vistrikke ise pigistada ega näppida, vaid teen seda ise. Vahel on seda lihtsalt vaja! Aastate jooksul olen õppinud selgeks, kuidas seda teha ja see ongi võti. Sa ei tohiks seda kunagi küüntega teha. Tee seda sõrmenukkidega, mine sügavale ja saa kogu asi kätte. Kui sa ei tee seda õigesti, läheb nahal paranemiseks kauem aega kui oleksid selle lihtsalt rahule jätnud ja armid jäävad ka.”