Pane tähele, see ei juhtu üleöö. Selleks, et saavutada rahulikum elutempo, pead nägema vaeva iga päev. Olema iga päev hetkes kohal. Ja selleks peaksid teadma neid kaht asja, mis sind sel teekonnal aitavad:

Esimene võti: ole kohal!

Pidevalt on su elus asju, mis su tähelepanu pärast võitlevad. Olgu selleks siis igapäevased kohustused või ülesanded, mille pead ära tegema või hoopis mõttetu sotsiaalmeedias ekslemine. Kui soovid hakata elama aeglasemat elu, pead õppima olema hetkes, siin ja praegu!

See nõuab sult eesmärgipärast käitumist ja tööd. Näiteks, kui lähed sõbrannaga kohvitama, vaata talle terve aja silma, mitte ära vaata vahepeal oma telefoni. Ole kohal! Tunneta kõike, mis sind ümbritseb: mida näed/tunned/kuuled/maitsed?

Teine võti: ole iseendaga kogu aeg ühenduses!

Loo oma ellu igapäevane rituaal, mis aitab sul iseendaga ühenduse luua. See võib võtta aega viis või 30 minutit. Tee seda, mis sulle õige tundub.

Sinu igapäevase rituaali või rutiini eesmärgiks ei peaks olema rohkemate asjade ära tegemine, vaid pühendumine sellele, mis tegelikult loeb. Pühenda aega hingamisele, tänulikkusele ja hetkes viibimisele.

Igapäevast rutiini luues täida see asjadega, mis aitavad sul kogu aeg iseendaga ühenduses olla. Näiteks, kui hommikuti endale kruusitäie kohvi valmistad, võta aega selle nautimiseks. Äkki sobib sulle hoopis hommikune venitus või sörk, et endaga paremini ühenduses olla? Äkki hoopis teistest varem ärkamine ja vaikuses istumine? Mis iganes see on, võta iga päev selleks aega.

Elu on progress ja miski ei juhtu üleöö. Siin on radu ja mäetippe, kurve ja laskumisi. Mõnel päeval puhub kõvem tuul, teised on päikeselisemad. Mis iganes praegu ei ole: vali aeglane elutempo! Vali lihtne ja täisväärtuslikum elu.

Allikas: Becoming Minimalist