Tunnustatud seksikoolitaja Gigi Engle sõnab, et kuna tänapäeva ülikiire elutempo tõttu on paaridel keeruline intiimhetkedeks aega leida, on seksi kindlatele aegadele planeerimine edu võti. Just seda ta mõtlebki: te võtate ette kalendri ja panete paika kindlad päevad, mil vahekorrad aset leiavad.

Engle usub, et see on tervisliku suhte säilitamiseks äärmiselt oluline, kuna just kaua koos olnud paarid kipuvad kiire elutempo tõttu intiimsust üha enam kõrvale jätma. "Tegemist on ühe osaga liimist, mis teid koos hoiab, nii et see väärib austust ja pühendumist," ütleb ta. "Kahjuks on liigagi levinud arvamus, et seks lihtsalt "juhtub", kuid reaalsuses võtab argipäev tavaliselt meie elu üle ning lõpuks oleme liiga kurnatud, et sel "juhtuda" lasta jaksaksime. Just seetõttu on seksi planeerimine parimaks variandiks.

Kuidas seksiks aega planeerida?

  • Leidke päev ja kellaaeg, mis teile mõlemale sobib


Kõlab ehk loogilisena, aga ilma selleta ei saa vahekorda planeerida. Engle soovitab paaridel põhjalikult oma ajakava üle vaadata ning panna paika, kas igal nädalal samal ajal eesootav aeg või igaks nädalaks uus aeg kokku leppida. Juba see, et üheskoos selle aja üle otsustate, tekitab intiimse tunde.

Ekspert soovitab keskenduda mitte ainult sellele, millal see logistiliselt kõige paremini aset leida võiks, vaid mõelda lisaks, millal võiks emotsionaalselt ja vaimselt parim aeg olla.

  • Märkige see aeg reaalselt kalendrisse


Kui mõlemad oma kalendrites selle kindla aja broneerite, annate intiimsele ajale kaaslasega sama väärtuse nagu igale teisele olulisele kohtumisele sinu elus. Oluline on, et see oleks kindlasti märgitud teie mõlema kalendrites. Privaatuse mõttes ei pea te seda isegi sõnadega välja kirjutama, vaid piisab ka kalendrisse kindla värvi lisamisest.

  • Olge paindlikud selles osas, missugune see intiimne hetk olema saab


Seksigraafiku paika panemine ei tähenda, et peaksite absoluutselt igal korral konkreetselt vahekorda astuma. Asi on rohkem intiimsuses kui seksis. Kuigi paljud paarid eelistavad sellel ajal just vahekorda astuda, leiavad teised, et intiimsuseks on ka teistsuguseid viise.

Eesmärk on panna paika kindel aeg, mis võimaldab teil teineteisega lähedasemaks saada. Ühel nädalal võivad toimuda lihtsalt suudlused, teisel suuseks ja kolmandal sügav vestlus teineteise fantaasiatest.

Paindlikkus arvestab sellega, et elu on muutlik. Näiteks, kui teil on samal päeval olnud tüli, ei tähenda kalendri märguanne, et panete selle nüüd hetkeks pausile ja teesklete, et midagi pole juhtunud. See tähendab ka, et kindlale ajale planeeritud vahekord ei muutuks tüütuks kohustuseks.

Seega, olge mõlemapoolse rahulolu saavutamiseks valmis kompromissideks. Kogu graafiku eesmärgiks on panna paika aeg, mil saate olla vaid kahekesi ja keskenduda oma suhte tugevdamisele.

  • Pühenduge kokkulepitud ajale


Engle sõnab, et üheks suurimaks veaks, mida paarid teha saavad, on mitte kokkuleppest kinni pidamine. Loomulikult on see täielikult teie kahe otsus, kui tugevalt kindlast ajast kinni hoiate, olenevalt kõigest muust, mis teie elus parasjagu toimub. Ekspert ütleb ka, et paljud paarid tunnevad ajakava paikapaneku alguses survet sellest iga hinna eest kinni hoida, kuid kui sellega tekib harjumus, tuleb see juba loomulikult ja pigem kasvab positiivne ootusärevus.

  • Naudi ootusärevust


Kui juba ootusärevusest rääkida, tasub märkida, et kindla aja kokku leppimine annab suurema vabaduse iga kord ka midagi uut proovida. Kui tead, millal see täpselt aset leiab, on sul võimalus just selleks ajaks midagi uut välja mõelda. Võid näiteks otsida mõne uue põneva poosi või soetada erilise aluspesu. Lisaks on nüüdsest spontaanne seks väljaspool teie kokkulepitud aega veelgi erilisem.

Jäta kõike eelpool mainitut silmas pidades aga meelde, et kui seksigraafiku loomine teile ei sobi, pole selles mitte midagi halba. See ei tähenda, et teie suhtel oleks midagi viga, vaid see võib lihtsalt olla asi, mis teile ei sobi. Ühise kvaliteetaja leidmine, ükskõik, kas see on kalendrisse märgitud või mitte, tugevdab suhet igal juhul.

Allikas: Self.com