“Olen esimest korda elus täiesti endaga rahul. Mind on aidanud palju sporditegemine – tänu sellele olen elu parimas vormis ja saavutanud vaimse rahulolu, mis oli varem mu elus suuresti puudu. Olen inimene, kes peab oma energiat rakendama ka mujal kui tööl, minu jaoks on suur eneseväljund just sport: tantsimine, jooksmine, rulluisutamine, jõusaal. Teen iga päev midagi. Inimesed, leidke ka endale spordiväljund, mis teile sobib!”

Seelik Red Valentino ja kõrvarõngad Soma, Tallinna Kaubamaja, kingad Aldo, sukkpüksid Sokisahtel, ülikond ja lips Baltman

Brigitte Susanne tunnistab, et on möödunud suve jooksul palju muutunud. Maskid on maas. “Olin need loonud enda kaitsmiseks ja tunnen nüüd, et ei vaja neid enam... Eelkõige seetõttu, et olen selgeks õppinud väga lihtsa asja – kohal­olemise. Varem planeerisin asju üle, elasin pigem tulevikus: kuu aja pärast on see, kahe kuu pärast teine... Nüüd olen õppinud iga päev elama siin ja praegu. Hommikul ärgates tean, mis mu päev toob; kui kuhugi lähen, panen telefoni ära. Lihtsalt elan hetkes ja olen mina ise. Olen hakanud rohkem hindama privaatsust ega taidle enam nii palju kui varem.”

Naise enesekindlust on kasvatanud ka teadmine, et tal on väga palju fänne. “Mul on nii palju armastajaid – inimesi, kes kuulavad iga päev Sky Plusi, vaatasid “Maskis lauljat”, jälgivad mind Instagramis, valisid mind Eesti seksikaimaks naiseks...”

“See, et mind nii palavalt armastatakse ja sama palavalt vihatakse, toidab mind.”

Brigitte Susanne ütleb, et kui tahad ellu muutust ja unistad millestki, mida sul pole, siis unistuste ja reaalsuse vahel oledki vaid sina ise. “Jah, see on juustune mõte, mida loeme ka Instagrami meemidest, aga... Olen seda ise kogenud. Teen nüüd vaid tõesti neid asju, mis mulle endale meeldivad.”

Kleit Rahvusooper Estonia kostüümilaenutus, peakate Kelly Kipper, kõrvarõngad Kadi Veesaar, Tallinna Kaubamaja

Armastuse tants


Üks Brigitte Susanne kirgedest on tants. Kuum bachata, tänu millele kohtus ta ka oma kallima, motokrossisõitja Indrek Mägiga. Paar on koos olnud pool aastat.

“Teadsin kogu aeg, et tahan kunagi bachata’ga tegelema hakata, mulle on alati see tants meeldinud. Aga et selle sammuni jõuda, pidin olema eraeluliselt õnnetu, üksi ja segaduses. Kui olin eelmisel aastal ise katki, tundsin, et tahan endasse uuesti armuda. Läksingi selle eesmärgiga Indreku juurde bachata’sse,” ütleb naine. “Preemiaks sain, et armusin lisaks endale veel ka temasse,” lisab ta kavalalt. Klikk käis teisel-kolmandal kohtumisel. “Hakkasime kohe ka telefonis suhtlema ja eks ma olin tähele pannud, et ta on ikka nii ilus mees. Täielik kompu! Mulle nii meeldis see, mida ta mulle minu enda kohta näitas. Selleks, et saaksin armuda kellessegi teise, pidin kõigepealt armuma iseendasse. Indrek on nii inspireeriv ja äge inimene. Temaga on kõik nii amazing ja me oleme inimestena väga sarnased. Tal on oma maailm (motokross ja tantsimine), minul enda oma (meedia, tantsimine)... Meie ühisosaks on tants ja võimas energia, mida jagame. Mina annan talle power’it, tema mulle ka. Hea energia on pidevalt õhus.”

“Kirg peab olema kogu aeg õhus.”

Naine ütleb, et Indrekuga koos olemise ajal on temas toimunud muutused, mis talle endale väga meeldivad – lisaks spordipisikuga nakatumisele on ta muutunud ka rahulikumaks. “Indrek on minus välja toonud küljed, mille olemasolust ma varem teadlik polnud. Näiteks arvasin, et olen lahe peotšikk, kes teeb Instas koostöid ja fafa… Tänu temale olen hakanud nägema, et minu bränd on hoopis midagi enamat: tervislik toit, sport. Mitte pelgalt haige pidutsemine. Elus on palju muid häid tegevusi, mis toodavad suures koguses õnnehormoone.”

Kleit iBlues, kõrvarõngad Soma, Tallinna Kaubamaja

Kindlus ja tagala


Tundub, et õnnehormoonidest tema organismis tõesti puudust pole. Kui küsin lapsepõlve kohta, lööb Brigitte Susanne nägu särama veel enne, kui jõuan küsimuse lõpetada. “Näed, jah? Mul tuli kohe naeratus näole, kui lapsepõlv teemaks tuleb...”

Ta on Tallinna tüdruk. “Mul oli ilus lapsepõlv, kasvasin peres, kus oli väga tähtsal kohal huumor, tülid ei läinud kunagi üle käte. Mu vanemad on positiivsed inimesed ja olen neile väga tänulik, et nad lubasid mul olla mina ise. Ma pole kunagi pidanud vanematele valetama; arvama nii, nagu nemad eeldavad, et ma peaksin arvama. Olen saanud kodust turvatunde, et ükskõik mis peaks juhtuma, mul on alati kindlus ja tagala olemas. Seepärast ma olengi nii julge,” mõtiskleb naine.

“Pole saladus, et minu isa on alkohoolik, ja seda oli lapsena ja on ka naisena raske kõrvalt näha. Mu vanemad on teinud palju vigu ja püüan nüüd ise nende teatud käitumismustreid murda. Iga lapse ülesanne on ju oma vanemate käitumismustreid analüüsida ja siis ise kas teha teisiti või korrata seda, mida vanemad tegid. Mul on lihtsalt nii hea meel, et Indrek on karsklane, olen õnnelik, et ei pea kogetud ebameeldivaid olukordi enam kunagi läbi elama,” arutleb ta, lisades, et nüüdseks on ta mõlema vanemaga rahu teinud. “Mu ema ja isa saavad omavahel läbi ja mina saan nende mõlemaga läbi. Ei ole mõtet keskenduda negatiivsele ja valule, vaid sellele, mis saab edasi ja mida me oleme õppinud. Mind saadab positiivsus.”

Lapsepõlvest on Brigitte Susannel meeles, et ta oli pidevalt haige – ja oli seetõttu palju televiisori ees, vaadates ära kõik, mida näidati. “Kindlasti on minu lähenemist inimestele ja suhetele mõjutanud Ladina-Ameerika seebiooperid, mida lapsena vaatasin. Draama, traagika, oi... Kirg peab olema kogu aeg õhus. Ja Indrekul samamoodi – meil käib kogu aeg Ladina-Ameerika seebiooper,” räägib ta energiliselt.

“Olen inimesena nii ebatraditsiooniline – naine, kes julgeb absoluutselt kõik otse välja öelda ja kõige üle nalja teha.”

Ilusat lapsepõlve varjutas temalgi – nagu tuhandetel lastel – koolikiusamine. “Õnneks minu puhul ei läinud see üle käte, aga kui keegi on mind kiusanud, füüsiliselt või vaimselt haiget teinud, siis alati seisan enda eest. Ma panen vastu. Mäletan, et koolis peideti mu müts ja jalanõud ära. Veel on meeles, et vanemate klasside debiilikud kiusasid oma ülemvõimu näitamiseks garderoobitädi ja astusin tema eest välja... Mina olen alati kõikidega läbi saanud, mul on suva, kas sa oled ülemus või mis tööd sa üldse teed. Hoian alati pigem nende poole, kes on nõrgemad.”

Nüüd, olles mõjukas Insta-staar, paneb Brigitte Susannet kulmu kergitama, kui kooliaegsed kiusajad temaga kokku satuvad. “Üks tüdruk ütles koolis mu hõbehalli seeliku kohta, et “oo, ufoseelik!”, ja siis naeris koos teistega mu üle. Nägin seda tüdrukut hiljuti... Ütleme nii, et ta pole oma eluga õnnelikus kohas. Osad koolikiusajad jälgivad mind Instagramis ja tahavad nüüd, et ma nendega koostööd teeksin. Kas sa oled nagu ära unustanud, mida sa oled öelnud või et sa oled minu üle naernud? Ma ei viitsi sulle vastata, hoia eemale, ma ei taha sinuga suhelda! Vaata, kuidas kaardid võivad pöörduda... Võib-olla need inimesed tulevad õnnetutest perekondadest? Nad on ise ka õnnetud, sest õnnelikud inimesed ei kiusa teisi.”

Naine loodabki, et inimesed tegeleksid ise oma emotsioonidega ega elaks end näiteks oma laste peal välja. Brigitte Susanne käib ka ise mõnikord teraapias. “Kuigi mul pole palju asju, mida korda teha, on enda sisemiste teemadega tegelemine väga tähtis...”

Pluus H&M Studio

Teeb töid, mida armastab


Peale sportimise ja sotsiaalmeediategevuste kuulub Brigitte Susanne Hundi igapäevasesse graafikusse saatejuhitöö raadios Sky Plus. Miks ei saanud temast ajakirjanikku – 2017. aastal lõpetas ta ju Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala? “Läks nii, et Urmas Kolsar rabas mind oma Power Hit Radio tööpakkumisega tööturult ära juba enne, kui olin jõudnud ülikooli lõpetada. Olen alati täiel määral elu usaldanud ega ole näiteks kunagi kuhugi oma CVd saatnud... Jah, mul on väga vedanud, et õiged pakkumised on alati ise minuni jõudnud, armastan väga raadiotööd. Aga ajakirjanikutöö – miks mitte! Arvan, et kui saan küpsemaks, muutuvad ka minu huvid. Olen praegu õnnelik ega tea, mida tulevik toob. Kindlasti olen edaspidigi avatud ellusuhtumisega!”

Brigitte Susanne hoolitseb agaralt ka oma Instagrami-konto eest. Ühe edukama mõjuisikuna on tal üle 68 000 jälgija ning fännide hulk aina kasvab. Milles tema populaarsuse fenomen seisneb? “Olen ilmselt inimesena nii ebatraditsiooniline – naine, kes julgeb absoluutselt kõik otse välja öelda ja kõige üle nalja teha. Kui oled ka veel ilus, siis see annab sulle sotsiaalmeedias väga suure eelise. Sotsiaalmeedia võimendab seda, kes sa juba niigi oled. Mulle on väga meeldinud jagada seda, mida ma teen. Ma ei räägi lugusid kunagi paremaks, kui nad on. Inimesed janunevad aususe järele. Jah, ma jagan mõnikord ka ebaõnnestumisi. Vahel on eraelus tagasilööke, vahel tulebki enne võtet punn näkku... Ja ma saan 25, olen 50 protsenti keskealine ja näed, mul on akne!” viitab ta oma näole. “Pubekapunnid! Mis toimub? Millal need ära lähevad?”

Naise kontolt näeb palju ka ilutoodete soovitusi. “Beauty-influencer’i teema oli juba siis õhus, kui olin 14 ja pidasin Blogspotis blogi. Haarasin ise härjal sarvist. Kui tahtsin mingit toodet, näiteks head solaariumikreemi – see oli veel ajal, kui käisin solaariumis nahavähki jahtimas! –, võtsingi maaletoojaga ise ühendust. Ja mulle meeldib siiamaani jagada, mis on head kosmeetika- ja nahahooldustooted. Nüüd pakutakse mulle palju ilualast koostööd. Võtan ettepaneku vastu siis, kui mulle toode meeldib, oleneb ka, kui palju ollakse nõus maksma. Ma ei viitsi teha tööd, kui tunnen, et mind tegelikult ei väärtustata...”

Kui glamuurne Insta-maailm ja mõjuisikuks olemine siis tegelikult on? “Minu lähenemine on see, et ma ei taha, et iga postitus oleks reklaam. Iga kolmas kuni viies postitus võib seda olla, muidu inimene tunneb, et sa lihtsalt tapad teda oma reklaamiga. Ei tahaks kunagi, et inimesel, kes mind jälgib, tekiks reklaamist üleküllastus. Hoian pidevalt meeles, et pean nägema postitustel hea välja, tegema hea meigi, olema lahedate riietega ja leidma ilusa tausta. Näiteks kui tahan Indrekuga sööma või sõbrannadega välja minna, siis teen lihtsalt mõne lisapildi, mõtlen pealkirja ja teksti. Kas see on raske ja kvalifitseerub üldse tööks? Jah ja ei... Ma ei ole end kunagi üle töötanud; julgen öelda ei ja küsida nii palju raha, kui ise tahan. Julgustan ka kõiki teisi seda tegema. Kõik peab olema hea energiaga tehtud. Ma ei tahaks kunagi töötada nii, et istun ja mõtlen, et täitsa pekkis, kolm tundi veel... Ei, lihtsalt ei suudaks. Olen vist ära hellitatud.”

Esimene töökoht oli Brigitte Susannel 14aastaselt, kui ta töötas aianduspoes abilisena. “Rohisin kaheksa tundi päevas lauspäikese käes mõttetu palga eest. Seda ma ei tahaks enam kunagi teha.”

Hiljem töötas ta baaridaamina ja alkoholifirma promotüdrukuna ööklubides üle Eesti. “Sealt sain muidugi kinga, sest olin liiga ülbe, kuulsin seda nädalas umbes neli korda. Ilmselt olingi... aga minu meelest võiksid kõik inimesed olla nii ülbed, et nad teaksid, kes nad on, mida nad tahavad ja mida on nõus tegema. Ja kui ei ole nõus, siis lihtsalt mitte tegema.”

Miks ta teismelisena üldse töötama pidi? “Vanemad kasvatasid mind iseseisvaks. Kui tahtsin rohkem taskuraha, kui nad mulle andsid, siis mida mul teha oli? Vinguda või tööle minna? Läksin tööle.”

Pintsak, püksid ja triiksärk Zara, lips Mango, kingad Aldo

Planeerib suurt pidu


Brigitte Susanne saab 24. septembril 25. Sünnipäevi on ta niigi suurelt pidanud, kuid seekord planeerib ta peo eriti grandioosselt ette võtta. “Mul on sünnipäevaplaneerija ja koht olemas, tean täpselt, millist pidu ja milliseid üllatusi soovin,” on tal plaan paigas. “Suurt pidu kavandades ei keskendu ma kunagi rahale, mulle meeldib endale nii tohutult pidutseda ja teen seda viimasel ajal nii harva – seda enam tahan, et külalised saaksid peolt meeletu emotsiooni. Minu sünnipäev paneb alati suvele punkti, tahan, et kõik tunneksid, et süüa ja juua on piisavalt, et oleks mänge, väljakutseid... Nõuan ise pidudelt väga palju ja nüüd soovin seda kõike ka oma külalistele pakkuda,” räägib ta elavalt.

Sel aastal saavad sünnipäevakutse ka tema sõbrannade vanemad: “Kõik need inimesed, kes on minu kujunemisel olulist rolli mänginud. Olen alati sõbrannade vanemate lemmik olnud, minuga on lihtne. Teatakse, et mina nende lapsi pahandustesse ei kisu ja et mind saab usaldada.” Sünnipäevale kutsub ta ka need, kes on teda töiselt inspireerinud ja kujundanud.

Visioon ühisest hingamisest


“Ma ei oleks Indrekuga koos, kui ma ei näeks teda tulevikus oma abikaasa ja laste isana,” ütleb Brigitte Susanne, kui küsida temalt suhte tuleviku ja pereloomisplaanide kohta. “Meil mõlemal on teatud karjäärieesmärgid, mida tahame saavutada selleks, et olla suurepärased lapsevanemad. Ei tahaks tunda, et meil on jäänud midagi tegemata. Usun, et elu juhatab meid sinna, kui oleme valmis. Millal see juhtub – ma ei tea. Mitte kohe.”

Naine on välja öelnud, et tahab paljulapselist peret, kuhu kuuluks neli last. “Ma ei ole veel aru saanud, kas Indrek tahaks ikka nelja last,” muigab ta. “Olen muidugi valmis kompromissideks.”

Ta räägib tõsinedes, et tema tulevikuperes võiks olla oluline koht huumoril ja positiivsusel; et midagi ei tehtaks õela ja kadeda energiaga. “Seda ei olnud ka minu kodus. Minu lapsepõlvekodus oli puudus sellest, et mind ei suunatud hobidega tegelema. Kindlasti suunaksin oma lapsi enam ja näen ka Indrekul seda võimekust olevat. Olgu see pillimäng või mõni spordiala... Samuti peaks palju koos kogu perega ette võtma, mitte et viime lapsed eest ära. Tundsin end ise vanematega võrdsena, teadsin, et minu arvamus loeb. Tahaksin seda kõike tulevikus ka oma lastele pakkuda.

Loodan, et mul tuleb ühise hingamisega perekond. Kui saaksin suhtest Indrekuga lapsed, oleksin maailma kõige õnnelikum naine. Meil on kirge, meil on koos fun, teeme toredaid asju. Kui meil juba lapsed oleksid, oleks see väga tore, aga praegu tunneme, et tahame kõike veel kahekesi teha.”

Kirglikult edasi!


Eelmisel hooajal tegi Brigitte Susanne oma suure teledebüüdi, kui oli menuka “Maskis laulja” üks kohtunikest. Telekaamerate ees tundis ta end lausa võrratult. “Julgen tunnistada, et mul on esinemis- ja tähelepanuvajadus. Tõesti, mulle meeldib tunne, et mind vaadatakse. Mulle meeldib, et inimestele läheb korda, mida räägin. See, et mind nii palavalt armastatakse ja sama palavalt vihatakse, toidab mind. See on unistuste täitumine. Mul on nii vedanud...”

Brigitte Susanne on üks neist inimestest, kes on ise enda elu põnevaks elanud. “Astu mugavustsoonist välja, usalda elu, see on kõik seda väärt!”

Üllatuslikult ütleb ta, et suuri unistusi tal polegi. Küll aga palju soove, mille nimel ta töötab ja mida plaanib kindlasti lähemas või kaugemas tulevikus teoks teha. Oma maja osta. Aias porgandeid, tomateid ja kapsast kasvatada. Paar kuud USAs roadtrip’ida. Joosta poolmaratoni. Saada kunagi aasta meelelahutajaks. Kindlasti tantsumaailmas edasi areneda. Teles oma asja teha. “Olen juba palju saavutanud ja kõik, mis tuleb juurde, on boonuseks. Tunnen, et pulbitsen sellest, kuidas mind õnnistatakse.”

Jaga
Kommentaarid