Lilli Jahilo töö eesmärk on taaselustada mälestusi ning avada uusi perspektiive läbi rõivaste. Näitus paikneb Kohila paberivabriku vahetus läheduses asuvas algupärases vabriku pesuköögis. Pesuköök on lihtne väike viilkatusega hoone, mille keskseks elemendiks on puudega köetav pesupali. Seda ümbritsevatel betoonseintel ripuvad rõivaesemed. Just sellisel moel, nagu need kunagi vabrikusse unustati. Puhvaika, pluus, jakid, õlakott - taasloodud tänapäevastest materjalidest ning isiklikku disaineriesteetikat silmas pidades, ent tegumoeliselt originaalilähedaselt.

TAKK sümpoosion Kohilas

Sümpoosioni kuraator Elo Liiv sõnab: “Mul on hea meel, et moedisainer Lilli Jahilo tegi oma loominguga sammu kaasaegse kontseptuaalse kunsti poole ja on oma oskustega katkestanud (loe: vääristanud) Kohila paberivabriku hiilgeaegade ja tegelikult kogu selle ajastu inimtekkeliste maastike ning ainelise kultuuri unustuste hõlma vajumist.”

Näituseprojektiga seoses kutsub disainer Lilli Jahilo ühtlasi kõiki üles jagama oma mälestusi puhvaikast. Eriti, mis puudutab nende tootmist või Eestisse jõudmist. Meenutusi oodatakse meilile: info@lillijahilo.com

Lilli Jahilo näitus Kohila paberivabriku pesuköögis, aadressil Tööstuse 25a, on avatud sel nädalal veel neljal päeval:

N 27.08 kl 15 - 18

R 28.08 kl 15 - 18

L 29.08 kl 12 - 15

P 30.08 kl 12 - 15

Lilli Jahilo näitusega paralleelselt on võimalik tutvuda sümpoosioni Kohila programmi teise osaga - Soome tippfotograafi Elina Simoneni pannooga fotoportreedest endistest Kohila paberivabriku töötajatest. Töö asub paberivabriku jõepoolsel seinal ning sellega on võimalik tutvuda augustikuu lõpuni 24/7.

TAKK sümpoosion Kohilas