“Plaanin jätkata traditsioonilise käsitöö sidumist meestemoega. Jätkan ka vanade materjalide kasutamist, et neist luua midagi erilist ja uut,” avaldas ERKI Moeshow teistkordne võitja. “Kõike ei pea ära viskama, eriti väärt käsitööd,” plaanib Kiidron taaskasutuse lainel edasi minna.

Annika Kiidroni võidukollektsioon “Give Me My Fairytale” on ood käsitööle ja päästeoperatsioon. Kollektsiooni eesmärk oli anda elu maha kantud tekstiilidele ja gobeläänidele, mida paljud kitšiks peavad, seega sai kollektsioon täis värvilisi unistusi ja unustatud muinaslugusid.

Ligikaudu kolm aastat tagasi hakkas Annika koguma gobelääne, sest talle tundus, et see on liialt hinnaline ja ajamahukas käsitöö, et lasta sel lihtsalt unustuste hõlma vajuda. "Niimoodi ongi rohkem kui 200 naist andnud oma käsitööga panuse minu kollektsiooni, ilma ise seda teadmata," kirjutas disainer Instagramis.

Vaata fotosid Annika Kiidroni kollektsioonist:

Žüriiliige, moelooja Liisi Eesmaa kommenteeris, et talle meeldis sel aastal ERKI disainerite tugev tase ning uus underground kontseptsioon, mis toimis tema silmis catwalki asemel väga hästi: “Oli tunda 90ndate vaibi, mõõdet, atmosfääri ja mässu.”

Eesmaa sõnul olid žüriiliikmed lummatud Annika loodud "maailmast" ja detailitunnetusest, kontseptsioonist ja põhjalikkusest: “Kõik oli jalanõudeni kujundatud. Lisaks olid ka tema kavandid tikitud. Kollektsioon oli terviklik ning Annika on väga palju edasi arenenud. Tema tase oli üllatavalt kõrge. Annika on teinud ära suure töö,” sõnas Eesmaa.

Võidukollektsiooni puhul oli žürii meelestatud üsna üksmeelselt. “Esimesed kaks kohta pandi kohe paika, väike vaidlus tekkis küll kolmanda osas. Tugevaid kandidaate oli mitmeid, aga tekkis tunne, et tahaks valida kedagi, kes oli täiesti eristuv ja anda talle hoogu juurde. Minu silmis jäid veel kaks väga tugevat tegijat auhinnata,” lisas moelooja ja selgitas, et tegemist oli väga tugeva aastaga.

Vaata fotosid, milliseid kollektsioone ERKI Moeshowl esitleti: