"Parfüüm on loodud nii, et ta reageerib sinu kehasoojusega," selgitab 40 aasta pikkuse kogemusega parfüümimeister Ixchel Leigh. See tähendab, et kui pihustad parfüümi riietele või kusagile mujale, ei anna see soovitud tulemust.

"See, kui kaua parfüüm nahal püsib, oleneb parfüümist ja naha kuivusest," ütleb parfüümimaja Atelier Cologne president Gerard Camme. "Kui nahk on kuiv, hajub lõhn kiiremini. Seega aitab parfüümil paremini püsida eelnev naha niisutamine."

2. Ära pihusta parfüümi õhku

Kindlasti oled kuulnud õpetust, et parfüümipilv tasub õhku pihustada ja siis sealt alt mõned korrad edasi-tagasi läbi kõndida. Lisaks sellele, et tegemist on parfüümi raiskamisega, võib selline teguviis kahjustada ümbritsevat mööblit ja põrandat.

"Ma pole ka suur parfüümi juustesse pihustamise pooldaja, sest see kuivatab juukseid," ütleb Ixchel Leigh.

3. Keskendu pulsikohtadele

"Pulsikohad on sinu keha kõige soojemad piirkonnad ja soojus aitab lõhnal paremini levida," sõnab Camme.

Kuigi randmed ja kael on ühed populaarseimad punktid, kuhu parfüümi pihustada, on kehal veel mitmeid punkte, mis aitavad kaasa parfüümi pikaajalisele kestvusele. Camme soovitab pihustada parfüümi lisaks küünarnukkidele, põlveõndlasse ja kõrva taha. Kindlasti ei tohiks parfüümi pihustada katkistele või tundlikele piirkondadele, sest see võib põhjustada ärritust.

4. Väldi hõõrumist

Ilmselt kõige levinum viga on parfüümi pihustamine ja seejärel randmete kokku hõõrumine. "Me ei soovita seda kunagi teha. Selle asemel lase parfüümil loomulikult kuivada. Hõõrumisega takistad erinevate lõhnanootide esile tulemist," selgitab Gerard.

5. Ära liialda

Õige parfüümikoguse leidmine võib osutuda väljakutseks, kuid siinkohal võib sulle abiks olla parfüümi hind. Parfüümide kontsentratsioon on erinev, mis tähendab, et sellest tulenevalt on erinev ka nende intensiivsus.

Nimi "parfüüm" viitab kõrgele kontsentratsioonile, tualettvesi on seevastu kõige kergem. Tõelise parfüümi puhul peaks piisama kõigest kahest "sutsust".

Allikas: InStyle