Rõõm tegemisest!

Tundsin, et olen viimasel ajal olnud üpris kasutu isend, kelle tegutsemisel pole piisavalt mõttekust ega nähtavat või muul moel hingekosutavat tulemust. Tunde peletamiseks otsustasin, et ehitan ise meie tuhkrukutsikale puuri ning sinna sisse ka mööbli ja pesad. Olin pahteldades, pintseldades, lõigates ja õmmeldes (ning ühtlasi avastades, et kõik pereliikmed tahavad panustada) nii õnnelik!

Eve ja tuhkruke.

Vana kapi ümberehitamise käigus tekkinud flow tõi suure rahulolu. Sain kinnitust, et oma kätega kellegi hüvanguks midagi tehes on lihtne ka eneses õnnetunnet kasvatada.

Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Veel jõuad süstamatkale!

Peale selle, et saabunud kuu annab vihjeid saabuvast sügisest – minu lemmikaastaajast –, meeldib mulle september veel oma kohati suvesoojade päevade pärast, mil saab teha neid asju, mis suvel tegemata jäid. Näiteks ei kahelnud ma hetkegi, kui sõbranna Kairi kutsus mind hiljuti süstamatkale. Muidugi, läheme ja teeme ära, olin kohe nõus ja elevil Valkla poole teele asuma.

Seiklus võib alata!

Meid ootas kolm tundi tugevat sporti, ringkäik Pedassaarel ja tunne, et oled korraga osa nii maast, veest kui ka õhust – soovitan kõigile, kes janunevad aina uute ja uute kogemuste järele! Vt retked.ee.

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Väikestele (moe)maailma avastajatele

Minu kullakallis sõbranna Miramii peab imetoredat laste­rõivaste ning mänguasjade e-poodi Tuduluu, kus iga ese on selline, mida väikesena oleksin eneselegi soovinud.

Sealt leiab kindlasti midagi kõigile seiklus­himulistele ja iseteadlikele pisikestele ilmakodanikele! Vt tuduluu.ee.

Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Tomatiuputus

Sain sel suvel üle pika aja nautida seda, et mul on oma kasvuhoone, ja kasutasin seda ikka sajakordselt ära. Tulemuseks on see, et mul on nüüd tomatiuputus! Ja kuna sellel, kui palju tomateid üks inimene suudab korraga süüa, on looduse poolt piir pandud, hakkasin uurima, mida nendega veel peale hakata... Sattusin kohe toredate retseptide peale, kus tomateid soovitatakse keeta, purustada, maitsestada soola, suhkru, pipra ja basiilikuga ning purki panna.

Tee pastakastet!

Ma ootan juba hetke, kui talvel purgi avan ja saan maitsta omavalmistatud pastakastet.


Elis Svistunova, kujundaja

Eesti kohtub Amazonasega

17. septembril toimub Alexela kontserdimajas ainulaadne kontsert Metsa Kene, kus tunnustatud Eesti lauljad ja pärimus­muusikud esitavad oma interpretatsiooni traditsioonilistest põlisrahvaste lauludest eri Amazonase hõimudelt. Üles astuvad Mari Kalkun, Triinu Taul, Liisi Koikson, Mick Pedaja, Rändaja, Seto laulumehed, Puuluup, Laulupesa laululapsed, Jarek Kasar, Meister Jaan, Kristin Kalnapenk, Elina Naan, Mihkel Mälgand, Raun Juurikas ning veel hulk toetavaid muusikuid ja lauluhääli. Kontserdi muusikaline juht on helilooja ja kitarrist Eduardo Agni, erikülalised Txana Bane ja Txai Fernando Brasiiliast.

Muusikaprojekt Metsa Kene / „Eesti kohtub Amazonasega”.

Muusikaprojekti eesmärk on tõmmata tähelepanu liigirikka elukeskkonna säilitamise tähtsusele ning põlisrahvastele kui pärimuslike laulutraditsioonide ja looduse hoidjatele. Vt estoniameetsamazonia.com.

Kaunis kasulik kapsas

Kord oma e-poe toidukorvi vaadates märkasin seal domineerimas kindlat sorti tegelasi – kapsaid. Ja tõesti, see köögivili on mul kodus alati olemas, ja seda vähemalt kolmes variatsioonis.

Kaunis kasulik kapsas!

Kõik kapsalised on head C-vitamiini ja foolhappe, kaltsiumi, kaaliumi, väävli ja kroomi allikad!

Mu lemmikkombinatsioonid:

  • pannil hautatud punane kapsas küüslauguga
  • hapukapsas rafineerimata päevalilleõli ja sibulaga
  • merekapsas muna või tofuga
  • varajane kapsas (taimse) hapukoorega
  • kerge supp Brüsseli kapsaste ja sojahakkpallidega
  • Hiina kapsas kimchi'na
  • lillkapsas (taimse) võiga
  • nuikapsas kerges marinaadis salatina
  • lehtkapsas krõpsudena
  • romaani lillkapsas - silmailuks


Liisbet Saue, veebitoimetaja

Tervislikud koogid!

Tuntud blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand tuli kevadel välja oma viienda retseptiraamatuga, mille fookuses on (suhkruvabad ja valgurikkad!) koogid. Raamatust leiab 10 taimse ja küpsetamata koogi retsepti, mis sobivad ka veganitele ning on gluteeni- ja laktoosivabad. Ja mis peamine: väga maitsvad!

Soolakaramellikook.

Loomulikult pidin ka mina kui koogifänn raamatu tellima ja kuigi olen esialgu jõudnud katsetada ühte retsepti – soolakaramellikooki –, julgen seda kõigile magusasõpradele soovitada!


Tiiu Suvi, toimetaja

Sõida Vormsile

Laena Sviby sadamast või turismitalust jalgratas. Sõida mööda imekspandavalt heas korras külavaheteid. Vaata kalmistul maailma suurimat rõngasristide kogu (üle 330). Tee tiir ümber punastest tellistest ja sibulkuplitega Vormsi õigeusu kiriku varemete. Einesta saare keskuses Hullos kõrtsis Krog No. 14. Uudista Rälby karjamaadel šoti mägiveiseid ehk karvikuid. Mine Saxby majaka juurde. Kuula valgete kivide krudisemist jala all. Hinga.

Vormsi

Leia vajalik info veebilehelt tule-vormsile.ee.

Vaata varjusid

Hommikul ja õhtul, päikesevalguses ja öö-mustas, laes ja põrandal, seinte peal ja seinte taga, üleval ja all, sees ja väljas, tumedal ja heledal, krobelisel ja siledal. Vaata, kuidas nad pikenevad ja lühenevad, muunduvad ja väänduvad, tärkavad ja haihtuvad.

Kelly Kipper, vanemtoimetaja (lapsehoolduspuhkusel)

Hapupiima-pannkoogid

Viimastel viikenditel olen taas avastanud vanad lemmikud – pontsakad hapupiimapannkoogid (olen kasutanud Nopri hapupiima).

Vanad lemmikud – pontsakad hapupiimapannkoogid.

Moos või marjad peale, nämm-nämm-nämm ja nädalavahetus alaku!

Jaga
Kommentaarid